Foto: LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) otrdien vakarā izplatījis paziņojumu presei, kurā norāda, ka, iepazīstoties ar premjera Valda Dombrovska (V) rīkojumu, ar kuru tika atcelts KNAB priekšnieka Jaroslava Streļčenoka rīkojums par Jutas Strīķes atbrīvošanu no ieņemamā amata, secināms, ka premjera rīkojumā nav ietverts izvērtējums par Strīķes pārkāpumiem, kas bija par pamatu darba uzteikumam.

KNAB paziņojumā uzsvērts, ka darbs Strīķei uzteikts saistībā ar sistemātiskiem pārkāpumiem, kas noveduši pie darba devēja uzticības zaudēšanas. Savukārt Dombrovska rīkojumā, ar kuru atcelts darba uzteikums, esot vērtēta tikai Strīķes pārkāpumu fiksēšanas un izvērtēšanas kārtība, kuru KNAB, pretēji Valsts kancelejas juristiem, uzskata par atbilstošu normatīvajiem aktiem.

"Delfi" jau vēstīja, ka pērnā gada 20. decembrī Streļčenoks, pamatojoties uz Strīķes novērtējuma rezultātiem, uzteica savai vietniecei darbu. Valsts kancelejas juristi Streļčenoka rīkojumā atrada vairākus tiesību aktu pārkāpumus, tādēļ Dombrovskis KNAB priekšnieka rīkojumu atcēla. Streļčenoks uz to reaģēja, atkārtoti uzsakot Strīķei darbu, bet premjers otrdien vēl reiz atcēla rīkojumu par Strīķes atlaišanu. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!