Foto: LETA

Atkārtoti ar demisionējušā premjera Valda Dombrovska (V) lēmumu darbā atjaunotā Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka vietniece Juta Strīķe trešdien ir ieradusies darbā.

KNAB portāls "Delfi" uzzināja, ka Strīķe ir darbā. Tiesa, pagaidām nav skaidros, kādus amata pienākumus viņa var pildīt, jo, kad KNAB šefs Jaroslavs Streļčenoks viņu no amata atbrīvoja, viņa zaudēja pielaidi darbam ar valsts noslēpumu.

Dombrovskis otrdien pieņēma lēmumu Strīķi atjaunot amatā KNAB. Par to uzreiz tika informēts arī birojs, kurš gan norādīja, ka ir neskaidri premjera rīcības motīvi. Streļčenoks šobrīd ir atvaļinājumā un viņa turpmākā rīcība arī pagaidām nav zināma.

Jau vēstīts, ka pirmo reizi Streļčenoks Strīķi no amata atbrīvoja pērn 20.decembrī, pārmetot viņai ilgstošu priekšnieka uzdevumu ignorēšanu un citus pārkāpumus. Par šo lēmumu Strīķe vērsās pie Dombrovska, sakot, ka tas pieņemts, nekonsultējoties ar KNAB arodbiedrību.

Dombrovskis Strīķi amatā atjaunoja, bet, dažas dienas vēlāk, 14.janvārī, Streļčenoks atkal viņu atlaida.

Konflikts starp vadošajam KNAB amatpersonām birojā ir jau sen. Strīķes un Streļčenoka samierināšanā bija iesaistījies gan Dombrovskis, gan ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!