Četru graustu vietā Vecrīgā, 13.janvāra un Kalēju ielā, perspektīvā paredzēts uzbūvēt viesnīcu un biroja ēkas. Par to informē viens no ēku īpašniekiem kompānijas "Baltic Financial Investment group" direktors Ojārs Straume, piebilstot, ka starp ēku īpašniekiem ir arī SIA "Rīgas centrs" un dažas privātpersonas.
Viņš norādīja, ka šobrīd ideja ir tikai sākuma stadijā, jo notiek esošo ēku, kuras ir ļoti sliktā stāvoklī, demotāžas darbi, kā arī arhitektu birojs "Zenico projekts" izstrādā skiču projektu.

Būvfirmā "Mūsu māja", kas ir demontāžas darbu ģenerāluzņēmējs, BNS informēja, ka dažu mēnešu laikā, ja viss notiks kā iecerēts, paredzēts pabeigt četru ēku, kas atrodas 13.janvāra un Kalēju ielā, demontāžas darbus. Pēc uzņēmumā teiktā, Rīgas pilsētas būvvaldē ir saņemtas visas nepieciešamās atļaujas, lai sāktu demontāžas darbus.

Iecerēts, ka līdz 2003.gada pavasarim Rīgas domē tiks apstiprināts šobrīd skiču līmenī esošais projekts un sākti jaunās ēkas būvdarbi. Projektu realizācijai plānots izmantot īpašnieku personīgos līdzekļus, kā arī banku kredītus. Kopējā investīciju summa šobrīd vēl nav zināma.

Sākumā ēku īpašnieki cerēja, ka tās varēs restaurēt, bet tika konstatēts, ka ēkas ir ļoti sliktā stāvoklī un vairs nav atjaunojamas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!