Foto: DELFI

Ministru kabinets slēgtā sēdē nolēmis, ka ministri nedrīkstēs doties 16.marta gājienā pie Brīvības pieminekļa, žurnālistiem atklāja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP).

Kozlovskis teica, ka šāds lēmums pieņemts, jo līdzīga prakse - šajā gājienā nedoties -, bijusi arī iepriekšējo valdību pārstāvjiem. Tāpat iekšlietu ministrs norādīja, ka pirms 16.marta pastiprināti tiks vērtēti vīzu pieprasījumi ieceļošanai Latvijā, lai izvairītos no provokācijām.

Savukārt Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andrejs Pildegovičs žurnālistiem norādīja, ka Latvija savus karavīrus valsts mērogā piemin 11.novembrī Lāčplēša dienā, ne citos datumos.

Visi ministri, izņemot Eināru Cilinski (NA), atbalstījuši šādu valdības lēmumu.

Straujuma joprojām izvairījās atbildēt uz jautājumu, vai Cilinski no amata atbrīvos, ja politiķis tomēr gājienā piedalīsies. Šāda ministra rīcība tiktu apspriesta ar koalīcija partneriem.

Tāpat premjere apliecināja, ka pati 16.martā atradīšoties Ministru kabinetā.

Jau vēstīts, ka Cilinskis uz jautājumu, vai apsver iespēju doties 16.marta gājienā, iepriekš žurnālistiem atbildējis: "Es neapsveru iespēju doties. Es tur došos," norādot, ka Valsts policijas uzdevums ir rūpēties par to, lai valsts drošība tiktu nodrošināta. Cilinskis arī nav noliedzis, ka gatavojas iespējai pēc 16.marta savu amatu arī atstāt.

Jau ziņots, ka 16.martā gaidāmi vairāki ar latviešu leģionāru atceres dienu saistīti pasākumi, kuros piedalīsies pretēju viedokļu paudēji. Drošības policija norāda, ka šogad 16.martā gaidāmi augstāki drošības riski un uz pasākumiem Rīgā varētu ierasties arī radikāli noskaņotas personas no ārvalstīm. Drošības policijas priekšnieks Jānis Reiniks skaidroja, ka drošības riski šogad ir augstāki un tam par iemeslu ir notikumi Ukrainā un pieteiktie antifašistu pasākumi Rīgā.

Kopumā 16.martā plānoti četri pasākumi - biedrības "Daugavas Vanagi Latvijā" Limbažu nodaļa pēc dievkalpojuma Doma baznīcā no plkst.11 līdz 13 dosies gājienā cauri Vecrīgai, lai noliktu ziedus pie Brīvības pieminekļa, godinot latviešu leģionāru piemiņu. "Daugavas Vanagiem" pievienosies arī biedrība "Gustava Celmiņa centrs".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!