Foto: LETA

Valsts policijas apkopotā informācija liecina, ka vairāk nekā 90% no Latvijā esošajām tā dēvēto legālo narkotiku tirdzniecības vietām atrodas Rīgā un Rīgas reģionā, otrdien informējot valdību par psihoaktīvo vielu ierobežošanu, norādīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP).

Ministrs norāda, ka šādu bodīšu skaits nepārtraukti mainās, bet, atbilstoši Valsts policijas rīcībā esošajai informācijai, galvaspilsētā un tās apkaimē patlaban darbojas 34 "legālo narkotiku" tirdzniecības vietas.

Zemgales reģionā viena apdullinošo maisījumu tirdzniecības vieta darbojas Jelgavā, bet Valsts policija un Jelgavas pašvaldības policija šo vietu uzraugot augu diennakti, tādējādi nodrošinot, ka psihotropās vielas tomēr netiek tirgotas.

Nesen esot aizvērusies arī Kurzemē, Liepājā, esoša "legālo narkotiku" bode, savukārt Daugavpilī nesen parādījusies jauna psihotropo vielu tirdzniecības vieta.

Kā vienu no risinājumiem cīņā pret "legālo narkotiku" sērgu likumsargi redzot likuma izmaiņas, kas paģērētu komersantiem, kas nodarbojas ar apdullinošo maisījumu tirgošanu, pierādīt savas produkcijas izcelsmi.

Veselības ministre Ingrīda Circene zināja teikt, ka pēdējo gadu laikā psihotropo vielu saraksts ir papildināts ar septiņpadsmit jaunām vielām.

Kopš pērnā gada novembra, kad Saeima, grozot likumu, piešķīra Slimību profilakses un kontroles centram tiesības noteikt pagaidu aizliegumus jaunu psihotropo vielu apritei, šādi aizliegumi noteikti jau četrpadsmit vielām. 

Tieslietu ministre Baiba Broka (NA) kā vienu no risinājumiem redz iespēju noteikt īpašas prasības komersantiem, kas tirgo kādas ķīmiskas vielas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!