Foto: DELFI
Šogad aprit 65 gadi, kopš Liepājas pusē, Tadaiķos, izveidots kolhozs "Suvorovs". Tā bijušais darbinieks Imants Akerlbūms te iecerējis muzeju un plāno, ka pirmos interesentus aplūkot kādreizējo kolhoza godību varēs uzņemt jau maijā, vēsta "Kurzemes TV".

Zemnieku mājas Priekules novada Bunkas pagasta Tadaiķu ciemā par kolhozu "Suvorovs" pārvērta 1950.gadā. Tajās iekārtoja kolhoza kantori, mehāniskās darbnīcas, virpotavu, klāt tika piebūvēts lauksaimniecības tehnikas novietnes. Gan ēkas, gan arī tehnika no kādreizējā kolhoza tiek izmantota joprojām. Liela daļa kolhoza priekšmetu un tehnikas saglabājusies teicamā stāvoklī.

Tieši tāpēc arī kādreizējam kolhozniekam Imantam Akerblūmam jau pirms laba laika radās iecere, ka cilvēki ar "Suvorovs" un padomju laika mantojumu ir jāiepazīstina.

"Tāds kolhozs bija. Gribam mēs to, vai negribam. Tā ir mūsu vēsture," teic Imants, kuram vēl daudz darba jāiegulda, lai teritoriju sakoptu un sapostu viesiem. Viņam darbos talkā nāk arī vietējie iedzīvotāji, ieceri atbalsta pašvaldība.

"Kolhoza teritorijā nekas nav darīts kādus 20 gadus. Nekādas vajadzības jau nebija. Gribas saglabāt, kas vēl palicis, noteikti būs cilvēki, kam tas viss interesē," stāsta Imants.

Imants Kolhoza muzeja apmeklējumu iiecerējis kā vēstures stundu ar stāstījumiem, demonstrējumiem, interesentu iesaistīšanu dažādās atrakcijās, piemēram, izmēģinot teniku, parādot padomju laika priekšniecības telpas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!