"Nu jau kādas trīs vai pat četras nedēļas ceļu policija pie Salaspils dzelzceļa pārbrauktuves cītīgi izraksta brīdinājumus par ceļu satiksmes noteikumu 170.2 punkta neievērošanu - autovadītājs nedrīkst uzbraukt uz pārbrauktuves, kamēr to līdz galam nav šķērsojis pretim braucošais auto," ziņo anonīms aculiecinieks.

"Mani kolēģi pirms divām nedēļām saņēma ceļu policijas rakstīto brīdinājumu, kopš tā laika es cītīgi ievēroju šo 170.2 punktu. Taču piektdien, braucot mājās no darba, man izrakstīja brīdinājumu par šī punkta neievērošanu, lai gan es patiešām pagaidīju, kamēr priekšā esošais transportlīdzeklis pārbrauc pārbrauktuvi līdz galam. Taču policists uzsvēra, ka noticis gluži otrādi.

Bet tādā gadījumā man rodas jautājums: kā lai šķērso šo pārbrauktuvi, nepārkāpjot noteikumus un nekavējot satiksmi, neveidojot vēl lielākas rindas un nekaitinot agresīvos braucējus? Tie kas dzīvo Salaspilī un tie, kas bieži šķērso šo pārbrauktuvi, jau zina, ka agros rītos un pēc darba laika abās pārbrauktuves pusēs veidojas 200 līdz 300 metrus garas auto rindas.

Pie katras no rindām pieved vēl četri ceļi, kur arī izveidojas līdzīgas rindas - nogriežas autobusi, smagās automašīnas ar garajām piekabēm, kuras tiek palaistas pa priekšu, lai novērstu satiksmes bremzēšanos. Un tad te pēkšņi viens sāks gaidīt, līdz atbrīvojas pārbrauktuve un pa priekšu palaistais autobuss/smagais vienkārši iestrēgst krustojumā, jo rinda ir apstājusies un vairs nav telpas, kur iekārtoties.

Viss jau būtu labi, taču pārbrauktuvei ir pieci sliežu pāri un gaidīšana ir ilga. Savtarpējās sapratnes autovadītāju vidū - nav. Daudzi par šo noteikumu nezina, savukārt daudzi negrib zināt un ievērot, un daudzi vienkārši domā tikai par sevi.

Es jau varu vienkārši stāvēt un gaidīt, kamēr pārbrauktuve atbrīvojas, bet tad aiz manis izveidosies vēl garāka rinda, pienāks kārta vilcienam, pārbrauktuve tiks slēgta un šoferi aiz manis saigs un kļūs agresīvi, un galu galā ir spiesti pārkāpt ceļu satiksmes punktu. Satiksme šai vietā turpina savu gaitu tikai tad, ja vadītāji noteikumu pārkāpj.

Policija šai vietā ir stāvējusi jau gadiem, taču tikai nupat sākusi rakstīt sodus un brīdinājumus par šo bezjēdzīgo punktu. Piedāvāju jums noskatīties video, kurā redzams, kā policijas ekipāža pati pārkāpj 170.2 punktu, kamēr kolēģi otrpus pārbrauktuves citiem satiksmes dalībniekiem izraksta sodus un brīdinājumus," raksta aculiecinieks.

Sūtiet arī savas reportāžas un saņemiet balvu - dāvanu karti 30 eiro vērtībā "Lage" restorānu - "Gan bei", "Thali" - apmeklējumam.

Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet nereģistrētajiem autoriem reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!