Foto: LETA
Šodien pie Latvijas Okupācijas muzeja astoņi cilvēki sarīkojuši piketu "par nelikvidētajām okupācijas sekām Latvijā".

Piketētāji, no kuriem lielākā daļa ir vecāka gadagājuma cilvēki, sagatavojuši plakātus, kuri vēsta: "Okupantu piemineklis uzvarai pār latviešu tautu grauj latviešu tautu garīgi! Kamēr Latvijas sirdī stāv šis atbaidošais okupantu uzvaras monstrs, tikmēr pastāv arī Latvijas okupācija", ""Latvijas atbrīvotāji" 1944.-1945.gadā masveidīgi pastrādāja Latvijas teritorijā kara noziegumus pret Latvijas civiliedzīvotājiem: slepkavoja, izvaroja, laupīja un zaga", "Latvijas problēma nav nabadzība, Latvijas problēma - nelikvidētās okupācijas sekas", "Georga lentītes - cariskā un komunistiskā imperiālisma atdzimšanas simbols".

Piketu uzrauga vairāki policisti. Apkārtējie, tostarp Rātslaukumā pulcējušies tūristu bariņi, piketam īpašu uzmanību nepievērš. Piketu bija ieradušās vērot arī Latvijas Nacionālās frontes pārstāves Līga Muzikante un Liene Apine.

Jau ziņots, ka piketu par aicinājumu pievērst uzmanību valsts drošībai bija pieteicis Valters Rudzītis, kurš ir politiski represētais. Viņš pastāstīja, ka 60.gados kā Cēsu vidusskolas audzēknis ar pieciem gadiem lēģerī tika notiesāts par materiālu izplatīšanu par Baltijas valstu atbrīvošanu no okupācijas jūga.

Rudzītis uzskata, ka Latvijas problēma nav nabadzība, bet Latvijas problēma ir nelikvidētās okupācijas sekas. Viņaprāt, visu nelaimju cēlonis ir bijušā politiķa Māra Grīnblata "nodevība pret pilsoņu komitejām, aizbēgot uz nekorekti veidoto Saeimu". "Visa tā rezultātā okupācijas laikā nelikumīgie iepludinātie krievvalodīgie tika legalizēti, pārtaisot par pilsoņiem, viņiem nevajadzēja uzturēšanās atļaujas," uzsvēra politiski represētais.

Rudzītis arī pauž kritiku Drošības policijai, kura neesot centusies saskatīt apdraudējumu Latvijas Sociālistiskās partijas līdera eiroparlamentārieša Alfrēda Rubika izteikumos par padomju varas īstenotajām iedzīvotāju deportācijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!