Foto: LETA
Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis, līdz ar iestāšanos partijā "Vienotība", apliecinājis savu vēlmi turpinās karjeru politika, taču Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" konkrētu atbildi par ministra krēsla saglabāšanu nesniedza.

"Par cik esmu iestājies ["Vienotībā"], skaidrs, ka esmu izdarījis izvēli tomēr turpināt darbu politikā," raidījumā trešdien, 28.maijā, sacīja Kozlovskis. Taču, runājot par iespēju arī pēc rudenī gaidāmajā vēlēšanām, pārvēlēšanas gadījumā, palikt ministra amatā, Kozlovskis sacīja, ka tas būs atkarīgs no kolēģu atbalsta iekšlietu nozarei.

"Redzot to, kāda mums ir situācija ar budžetu, izskatās, ka tur būs ļoti nopietni jāpārliecina par to, ka mūsu iekšējā drošība ir ļoti, ļoti nopietna lieta," sacīja Kozlovskis. Viņš norādīja, ka ir izdarītas lietas, kuras ir vainagojušās ar atbalstu "uz papīra" un ministrs būtu ļoti gandarīts, ja izdotos šīs lietas aizvirzīt līdz realitātei.

Ministrs bilda, ka ar iekšējo drošību nedomā tikai to, "vai mēs tiekam galā ar kaut kādu radikāļu izlēcieniem un masveida nekārtībām,, bet tiešām runājot par to, ka policija pienes arī savu artavu ekonomiskajai izaugsmei". Pērn Ekonomikas policija 40 miljonus latu atgriezusi valsts budžetā, tā bijusi nauda, kas tika atzīta par noziedzīgā ceļā iegūtu.

Kozlovksis pauda, ka neko nedarot iekšlietu sistēmas stiprināšanā, tik vājināta arī valsts izaugsme kopumā.

Viņš uzskata, ka jāstrādā, lai iekšējā drošība un nozare tiktu iekļauta kā prioritāras. "Es gribētu uzvērt, ka Ukrainā problēmas radās pamatā no ļoti vājas iekšlietu sistēmas, kas nespēja efektīgi risināt saknē šos jautājumus," radio sacīja ministrs. Viņš bilda, ka armijas iesaistīšana šo seku likvidēšanā ir galējā situācija.

Jau vēstīts, ka Reformu partijas (RP) valde iepriekš pieņēma lēmumu atbalstīt vairāku RP deputātu un trīs ministru iestāšanos "Vienotībā" un aicināt viņus no "Vienotības" saraksta startēt 12.Saeimas vēlēšanās. Kozlovskis ir viens no "reformistiem", kurš "Vienotībā" jau iestājies.

Pirms 11. Saeimas vēlēšanām izveidotā RP jau ilgāku laiku aptaujās nespēj pārvarēt 5% barjeru iekļūšanai nākamajā Saeimā. Partiju vajā arī finansiālas likstas, jo Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs tai ir liedzis tiesības saņemt valsts budžeta finansējumu. RP jau vairākkārt izveidojušies nodokļu parādi, kuri tikuši segti tikai pēc tam, kad atklātībā nonākusi informācija par to esamību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!