Foto: F64

Paātrinātā kārtībā būtu jāskata, piemēram, seksuālie noziegumi pret bērniem, nevis amatpersonām, ceturtdien, 29.maijā, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" sacīja apsūdzētais Ventspils mērs Aivars Lembergs.

Grozījumi Kriminālprocesā, kurus atbalsta Saeimas Juridiskā komisija, paredzēs ātrāk iztiesāt valsts amatpersonu krimināllietas. Lembergs, kura krimināllietu jau pāris gadus iztiesā Rīgas apgabaltiesā, ceturtdienas rītā pauda, ka priekšroka būtu jādod tādiem kriminālprocesiem, kuros cietuši bērni, piemēram, seksuālajos noziegumos.

"Man tas ir izdevīgi [ātrāka amatpersonu lietu iztiesāšana], mani loka jau 15 gadus, bet, ja skatās no tiesiskā viedokļa, tad tāda priekšrocība amatpersonām ir nepamatota," sacīja Lembergs. Viņš pauda, ka priekšroka, iespējams, varētu būt apsūdzētām grūtniecēm, invalidiem.

Jautāts, vai amatpersonām, pret kurām uzsākti kriminālprocesi, būtu jāatkāpjas no amata, Lembergs sacīja, ka tā ir viņu personīgā lieta. Taču viņš bilda, ka kriminālprocesa uzsākšana vēl nepierāda cilvēka vainu.

Jau vēstīts, ka Saeimas Juridiskā komisija, neraugoties uz opozīcijā esošā "Saskaņas centra" un koalīcijā esošās Zaļo un Zemnieku savienības noraidošo nostāju, kā arī Tieslietu ministrijas un Ģenerālprokuratūras iebildumiem, neatteicās no idejas par ātrāku valsts amatpersonu krimināllietu iztiesāšanu. ZZS iepriekš paziņoja, ka likums tiekot rakstīts Lemberga dēļ, kuru jau pāris gadus tiesā.

Saeima likuma grozījumus skatīs ceturtdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!