Foto: LETA

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa šodien daļēji apmierināja atlaistās Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieces Ilzes Dravenieces pieteikumu, atceļot biroja priekšnieka Jaroslava Streļčenoka piemēroto disciplinārsodu - algas samazinājumu, informēja tiesā.

Tāpat tiesa noteica par labu Draveniecei piedzīt ieturēto darba algu 141,11 eiro apmērā. Pārējā daļā prasība tika noraidīta.

Pilns spriedums lietā būs pieejams 20.jūnijā, kad to likumā noteiktajā kārtībā varēs pārsūdzēt Rīgas apgabaltiesā.

Jau ziņots, ka marta beigās Vidzemes priekšpilsētas tiesa noraidīja Dravenieces pieteikumu atjaunošanu amatā. Rīgas apgabaltiesa šo lietu apelācijas kārtībā skata pirmdien, 9.jūnijā.

Draveniecei KNAB priekšnieks pagājušajā gadā piemēroja divus disciplinārsodus. 27.jūnijā viņai par nolaidīgu amata pienākumu pildīšanu un amata pienākumu nepildīšanu tika noteikta mēnešalgas samazināšana, bet 19.septembrī par amata pienākumu nepildīšanu un nolaidīgu pildīšanu viņa atbrīvota no amata. Abi lēmumi apstrīdēti tiesā.

Draveniece bija viena no trīs amatpersonām, kura pagājušajā gadā izpelnījās KNAB vadības kritiku par darbu 2012.gadā. Streļčenoks viņu bija novērtējis ar E līmeni, kas nozīmē, ka viņas darba izpilde nesaskan ar prasībām attiecīgajā nozarē, visās jomās nepieciešami būtiski un tūlītēji uzlabojumi. Pārējās divas kritizētās amatpersonas bija bijusī KNAB priekšnieka vietniece Juta Strīķe un Korupcijas novēršanas nodaļas vadītāja Diāna Kurpniece.

Kā ziņots, Draveniece vietā par pienākumu izpildītāju tika nozīmēta cita darbiniece, taču arī tā no darba aizgājusi. Vieta tukša nepalika, un tika nozīmēta jauna pienākumu izpildītāja, taču arī viņa pēc pašas vēlēšanās KNAB atstāja.

Pašlaik Juridiskās un personālvadības nodaļas vadītāja amats vēl joprojām ir vakants. Uz šo amatu uzrunāts Valsts policijas Galvenās administratīvās pārvaldes Juridiskā biroja Normatīvo aktu analīzes un izstrādes nodaļas priekšnieks Intars Opolais, taču viņš joprojām gaida pielaidi valsts noslēpumam, lai varētu strādāt KNAB.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!