Foto: LETA

Saeimas Nacionālās drošības komisijas (NDK) priekšsēdētājs Valdis Zatlers (RP) ir pilnībā pārliecināts, ka tieslietu ministres Baibas Brokas (VL-TB/LNNK) gadījumā uz Satversmes aizsardzības biroju (SAB) nav izdarīts spiediens.

Viņš norādīja, ka SAB lēmums par pielaides nepiešķiršanu valsts noslēpumam liecina, ka Brokas reputācijā ir atrasti traipi, par kuriem vislabāk zina pati politiķe. Vaicāts par publiski izskanējušajiem izteikumiem par "Vienotības" lomu šajā jautājumā, Zatlers šādu iespēju nepieļāva, norādot, ka ideja par politisko ietekmi uz tiesībsargājošo institūciju ir muļķības.

Politiķis piebilda, ka arī Saeimā ir deputāti, kuriem SAB nav piešķīris pielaidi valsts noslēpumam. NDK priekšsēdētājs norādīja - ja viņam netiktu piešķirta pielaide, politiķis to respektētu.

Kā ziņots, SAB ir liedzis pieeju valsts noslēpumam tieslietu ministrei Brokai.

Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/ LNNK 9.jūnijā valdes sēdē pauda uzticību Brokai un aicināja viņu turpināt pildīt tieslietu ministres amata pienākumus, žurnālistiem sacīja VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš.

Brokai no nacionālās apvienības ir pilnīga uzticība un politiskais spēks negrasās virzīt citu cilvēku tieslietu ministra amatam, mediju pārstāvjiem norādīja VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Nacionālā apvienība rosināja tieslietu ministri pārsūdzēt pieņemto lēmumu un pauž cerību, ka tiesiskums valstī ir saglabājies. Bažas rada, ka, iespējams, tā ir arī politiskā izrēķināšanās no politisko konkurentu puses, pauda Bērziņš.

Tieslietu ministre iepriekš bija norādījusi, ka "Vienotības" pārstāvji - Valdis Dombrovskis un Solvita Āboltiņa - jau pašā sākumā zināja par šo lēmumu un teica, ka Brokai pielaides nebūs.

Jau ziņots, Broka, kurai SAB nav piešķīris pielaidi valsts noslēpumam, preses konferencē paziņoja, ka neapsver iespēju demisionēt.

Ministre SAB lēmumu pārsūdzēs ģenerālprokuroram, bet par tālāko rīcību, ja arī ģenerālprokurora lēmums būs nelabvēlīgs, lems pēc tam.

Brokas tālākā darbība tieslietu ministres amatā varētu būt apgrūtināta, uzskata "Vienotības" un Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakciju vadītāji Dzintars Zaķis un Augusts Brigmanis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!