Foto: DELFI

Saeima ceturtdien, 12.jūnijā, galīgajā lasījumā pieņēmusi likuma "Par policiju" grozījumus, kas noteic, ka personām, kas ieceltas par pašvaldības policijas priekšnieka vai viņa vietnieka pienākumu izpildītājiem, ir jāatbilst prasībām, kādas likumā ir izvirzītas amatpersonām, kas pašvaldības policijas priekšnieka vai viņa vietnieka amatu ieņem pastāvīgi.

Turklāt likums arī papildināts ar normu, kas paredz, ka gadījumos, kad pašvaldības policijas priekšnieka vai viņa vietnieka amata pienākumu izpildītājs tiek iecelts uz laiku, kas pārsniedz sešus mēnešus, ir nepieciešams saņemt iekšlietu ministra rakstveida piekrišanu.

"Delfi" jau vēstīja, ka jautājums par pašvaldības policijas priekšnieka pienākumu izpildītāju atbilstību likuma prasībām aktualizējās pēc tam, kad gaismā nāca fakts, ka Andrejam Aronovam, kurš ilgstoši ir Rīgas pašvaldības policijas priekšnieka pienākumu izpildītājs, nav likumā paģērētās augstākās izglītības.

Likums "Par policiju" arīdzan papildināts ar normu, kas noteic, ka policistiem ir pienākums palīdzēt būvinspektoriem iekļūt būvēs un teritorijās gadījumos, kad pastāv aizdomas, ka tur notiek patvaļīga būvniecība, kas var apdraudēt citu personu dzīvību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!