Foto: LETA
Partija "Vienoti Latvijai" gaidāmajās Saeimas vēlēšanās nenosauks vienu premjera kandidātu, bet gan cer, ka tas būs viens no pieciem partijas sarakstu līderiem reģionos, ceturtdien, 3.jūlijā, partijas preses konferencē atklāja politiskā spēka pārstāvji.

Partijas līderis Ainārs Šlesers būs saraksta līderis Rīgā. Tāpat zināms, ka Latgalē saraksta pirmais numurs būs bijušais Tautas saskaņas partijas priekšsēdis Jānis Jurkāns, Kurzemē - Jānis Straume, bet Vidzemē cits bijušais premjers Ivars Godmanis, savukārt Zemgalē – Aigars Kalvītis.

Partijas līderis Šlesers norādīja, ka vienu konkrētu partijas premjera kandidātu nenosauks, bet gan ļaus tautai izvēlēties vienu no pieciem sarakstu līderiem reģionos. To, kurš būs tautas izvēlēties kandidāts, parādīšot Saeimas vēlēšanu rezultāti.

Bijušais premjers Ivars Godmanis norādīja, ka partiju galvenokārt raksturojot pieredze un patriotisms, tāpat politiķis asi kritizēja pašreizējo valsts varu, teikdams, ka tajā varot saredzēt populisma stilu.

"Kopš mēs neesam politikā, piemēram, valsts izglītībai neviens nav pievērsis pietiekamu uzmanību. Nekad nebūtu iedomājies, ka pēdējo desmit gadu laikā valsts skolēnu skaits ir samazinājies par 40%," savas pārdomas par valsts neizdarītajiem darbiem izglītības jomā pauda Kalvītis.

Kalvītis arī norādīja, ka studenti šobrīd cenšas mācīties par sociologiem, politologiem, nevis inženierzinātnes, kas ir daudz grūtākas. Pēc politiķa domām, valsts šobrīd nesakārtotās izglītības sistēmas dēļ ražo bezdarbniekus.

"Latgale nekad nebūs otra Krima. Latvijas krievi nav Krievijas krievi," emocionālā runā partijas līderu uzrunas noslēdza Šlesers. Viņš arī atklāja, ka partijai esot konkrētas idejas, kā padarīt Latviju par labāku vietu, kur dzīvot. Šlesers arī aizstāvēja "nabaga cilvēkus", kuri vienkārši garāžās labo mašīnas, kamēr tajā pašā laikā Dombrovska valdība šos cilvēkus apliek ar nodokļiem.

Partijai paust atbalstu preses konferencē bija ieradušies arī bijušie premjeri Andris Bērziņš, Vilis Krištopāns, Māris Gailis un Valdis Birkavs.

Jau ziņots, ka bijušie premjeri Aigars Kalvītis un Ivars Godmanis kopā ar Aināru Šleseru partijas "Vienoti Latvijai" rindās šogad cīnīsies par iekļūšanu nākamajā Saeimā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!