Foto: Saeimas administrācija

Arī nepilsoņiem ir jādod tiesības parakstīt kolektīvo iesniegumu, kuru var iesniegt Saeimā, liecina apvienības "Saskaņas centrs" Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieka Valērija Agešina priekšlikums grozījumiem Saeimas Kārtības rullī.

Pašlaik ir noteikts, ka ne mazāk kā 10 000 Latvijas pilsoņu, kuri iesnieguma iesniegšanas dienā ir sasnieguši 16 gadu vecumu, ir tiesības iesniegt Saeimai kolektīvo iesniegumu. Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas sēde, kurā veic kolektīvā iesnieguma sākotnējo izvērtēšanu, sarīkojama ne vēlāk kā mēnesi pēc kolektīvā iesnieguma saņemšanas Saeimā.

Agešins priekšlikumu grozījumiem Saeimas Kārtības rullī iesniedzis skatīšanai trešajā lasījumā.

Grozījumus Kārtības rullī pirms trešā lasījuma plānots sākt skatīt oktobrī, jo pēc parlamenta vēlēšanām dažādu priekšlikumu autori būs nomierinājušies un likumprojekta izskatīšana notiks konstruktīvāk,  iepriekš norādīja Saeimas Juridiskās komisijas priekšsēdētāja Ilma Čepāne (V).

Saeimā līdz šim iesniegti vairāki kolektīvie iesniegumi, tajā skaitā par lata saglabāšanu kā Latvijas valūtu, par izmaiņām C vīrushepatīta ārstēšanai nepieciešamo medikamentu valsts kompensācijās un par limita noteikšanu braukšanas ātruma fotoradaru fiksētajam transportlīdzekļu braukšanas ātrumam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!