Foto: LETA

Koalīcija šodien vienojusies par atbalstu Gaida Bērziņa (VL-TB/LNNK) apstiprināšanai par tieslietu ministru, šodien pēc koalīcijas padomes sēdes žurnālistiem apstiprināja Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) valdes loceklis Edgars Tavars.

Viņš pieļāva iespēju, ka par Bērziņa kandidatūru Saeima varētu balsot ceturtdien, 21.augustā.

Šodien panāktā vienošanās uzskatāma par formālu, ņemot vērā, ka nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK izvirzītajam kandidātam, pašreizējam Tieslietu ministrijas (TM) parlamentārajam sekretāram Bērziņam atbalstu jau iepriekš bija paudusi gan Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V), gan ZZS.

Kā ziņots, runājot par nākamā tieslietu ministra pienākumiem, Bērziņš norādījis, ka TM ir sākusi vairākas aktivitātes, lai efektivizētu tieslietu sistēmu. Daļa no darbiem jau esot izdarīta, un daļa aizsākto procesu ir jāpabeidz līdz šīs valdības darba beigām.

Viens no darbiem ir priekšlikumu gatavošana Šķīrējtiesu likumā, kas Saeimā tiek skatīts trešajā lasījumā. Maksātnespējas administratoru darbību regulējošie grozījumi jau ir iesniegti Saeimā, savukārt elektronisko izsoļu jautājumā TM grib iezīmēt konkrētus termiņus, kad tās varēs ieviest dzīvē, norādījis tieslietu ministra amatam izvirzītais kandidāts.

Bērziņš jau iepriekš ieņēmis tieslietu ministra amatu. Iepriekšējā, Valda Dombrovska (V) vadītajā valdībā Bērziņš demisionēja, jo viņam un premjeram esot bijuši pārāk atšķirīgi viedokļi par ebreju īpašumu kompensācijas jautājumu.

Ministra amata kandidāts norādījis, ka ebreju īpašumu kompensāciju jautājums nav pašreizējā Ministru kabineta darba kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!