Foto: Rīgas dome

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC), kurš vienlaikus ir arī partijas "Saskaņa" vadītājs, uzskata par pieņemamu ar partijas lietām saistītu jautājumu kārtošanu darba laikā, jo tas viņam netraucējot veikt domes priekšsēdētāja pienākumus.

Otrdien, 16.septembrī,  plkst.11 - Rīgas mēra darba laikā - Ušakovs kā "Saskaņas" priekšsēdētājs tikās ar zemnieku biedrību, lai pārrunātu zemkopības problēmas un parakstītu sadarbības memorandu.

Ušakovs paskaidroja, ka var darbdienas laikā apvienot abu minēto amatu pienākumu pildīšanu, jo viņa ikdienas darba laiks esot vidēji no plkst.8 līdz 20, kas pārsniedz noteiktās 40 stundas nedēļā. "Mans darba laiks ikdienā ir 10, 11 un 12 stundas - varu paspēt izdarīt visu," sacīja Rīgas mērs.

Jautāts, vai, viņaprāt, ir pieļaujami domes priekšsēdētāja darba laikā veikt aktivitātes kā savas politiskās partijas priekšsēdētājam, Ušakovs atbildēja: "Ja mana darba diena būtu tikai no plkst.9 līdz 17, tas nebūtu pieļaujams."

Sabiedrības par atklātību "Delnas" pārstāvis Gundars Jankovs gan ir citās domās par Ušakova rīcību. Pēc viņa domām, ja minētās politiskās aktivitātes nenotiek, piemēram, pusdienu pārtraukuma laikā, tas noteikti nav pieņemami.

"Pašvaldības darba laiks ir 40 stundas nedēļā, un dienas laikā priekšsēdētājam jābūt pieejamam un jāpilda savi pienākumi," savu viedokli pauda Jankovs, piebilstot, ka Rīgas domes priekšsēdētāja pienākumos, pirmkārt, ietilpst darbs iedzīvotāju labā, nevis administratīvo resursu izmantošana pārstāvētās politiskās partijas "slavināšanai".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!