ANO Attīstības programma pozitīvi vērtē šā gada sadarbību ar Latvijas valdību un atzīmē, ka šogad veiksmīgi noritējusi vairāku sabiedrībai nozīmīgu projektu īstenošana.
ANO pārstāvniecības Latvijā speciāliste Vita Savicka BNS pauda, ka sadarbībā ar Latvijas valdību šogad izstrādāts jauns Tiesu varas likums un veiksmīgi norisinājusies tā sabiedriskā apspriešana, tāpat izstrādāta HIV/AIDS izplatības ierobežošanas programma 2003.- 2007.gadam un jau atvērti astoņi konsultāciju un šļirču apmaiņas centri intravenozo narkotiku lietotājiem.

Tāpat šogad izstrādāta politikas ietekmes izvērtējuma metodika, kas paredz jau likumprojektu izstrādāšanas posmā izvērtēt to iespējamo ietekmi uz valsts un sabiedrības attīstību. Vides aizsardzības jomā īstenoti vairāki projekti un galvenais no tiem - izveidota Nacionālā bioloģiskās daudzveidības Monitoringa programma un izveidots bioloģiskās daudzveidības Latvijā informatīvais un sadarbības portāls.

Savicka arī atzīmēja, ka līdz 2004.gadam ANO Attīstības programma un Latvija kopīgi strādās sabiedrības integrācijas veicināšanā, nabadzības mazināšanā, atbalsta nodrošināšanā nevalstiskajām organizācijām, dzimumu līdztiesības un jauniešu veselības veicināšanā.

Viens no Latvijas nozīmīgākajiem sasniegumiem ir arī ierindošanās starp valstīm ar vidēji augstiem ienākumiem, teikts ANO Attīstības programmas Pārskatā par tautas attīstību. Tajā Latvija 173 valstu vidū ierindota 53.vietā. Latvija arī šogad ir spējusi piesaistīt pietiekami daudz ārvalstu investīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!