Foto: AFP/Scanpix
Latvija apsveic Ukrainu ar veiksmīgi noritējušām ārkārtas Augstākās radas vēlēšanām, kuras, neraugoties uz saspringto situāciju atsevišķos reģionos, svētdien aizvadītas atbilstoši starptautiskajiem standartiem.

No Latvijas novērot vēlēšanas Ukrainā devušies astoņi Saeimas deputāti, divi Centrālās vēlēšanu komisijas pārstāvji un trīs Ārlietu ministrijas (ĀM) darbinieki, portālam "Delfi" norāda ĀM.

Latvija turpinās atbalstīt Ukrainu un dalīsies savā pieredzē, kā arī sniegs praktisku atbalstu reformu procesa nodrošināšanai, tostarp Eiropas Savienības Asociācijas līguma ieviešanas gaitā. Latvijā turpinās atbalstīs Ukrainas suverenitāti un teritoriālo integritāti, pauž ĀM.

Latvija pauž pārliecību, ka jaunievēlētais parlaments visdrīzākajā laikā spēs izveidot ilgtspējīgu valdību, panākt būtisku progresu Ukrainas stabilizācijas procesā, kā arī nodrošināt uzsākto reformu procesa izpildi, lai izveidotu spēcīgu, vienotu labklājības valsti.

Jau ziņots, ka 26.oktobrī Ukrainā aizvadītas ārkārtas parlamenta – Augstākās radas – vēlēšanas, kuru provizoriskie rezultāti liecina par proeiropeisko un nacionālistisko politisko spēku uzvaru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!