Foto: LETA

Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Uzraudzības padomē plānots iekļaut Saeimas deputātus Kārli Šadurski un Jāni Vucānu, par tās vadītāju kļūs finanšu ministrs Jānis Reirs, liecina Kultūras ministrijas valdībā iesniegtais rīkojuma projekts.

Projekts sagatavots, jo pēc Saeimas vēlēšanām mainījies finanšu ministrs, kā arī Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas un Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs.

Reirs iepriekš komisijā komisijā pārstāvēja Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisiju. Turpmāk Budžeta un finanšu (nodokļu) komisiju pārstāvēs tās jaunais priekšsēdētājs Šadurskis, bet Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisiju - tās priekšsēdētājs Vucāns.

LNB projekta īstenošanu uzrauga Ministru kabineta izveidota Uzraudzības padome sešu cilvēku sastāvā, kuru vada finanšu ministrs. LNB Uzraudzības padomē iekļauts arī Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs, Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētājs, Latvijas Nacionālās kultūras padomes priekšsēdētājs, Rīgas domes pārstāvis un LNB atbalsta biedrības pārstāvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!