Foto: DELFI

Nacionālās Elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) rīkotajā konkursā uz Latvijas Radio (LR) valdes locekļu vietām par LR valdes priekšsēdētāju varētu nebūt izraudzīts iespējami labākais kandidāts, teikts Latvijas Žurnālistu Asociācijas (LŽA) valdes izplatītajā paziņojumā.

LŽA norādījusi, ka viens no galvenajiem iemesliem, kādēļ pastāv šaubas par konkursa rezultātiem, ir atklātības trūkums tā norises gaitā.

Lai padarītu kandidātu izvērtēšanas procesu caurskatāmāku, LŽA iesaka NEPLP nodot atklātībai konkursa dalībnieku LR tālākās darbības vīziju vērtējumus, kā arī publiskot  detalizētus NEPLP locekļu argumentus, kas noteica LR valdes priekšsēdētāja  izvēli.

LŽA valde arī iepazinusies ar LR darbinieku atklāto vēstuli, un norāda: "Ja LR valdes priekšsēdētāja ievēlēšanas process izrādīsies neatbilstošs konkursa nolikumam un NEPLP nevarēs pamatot, ka konkursā pēc būtības uzvarējis iespējami labākais kandidāts, LŽA uzskata, ka LR darbinieku prasība rīkot jaunu konkursus uz valdes priekšsēdētāja vietu ir pamatota."

Jau ziņots, ka Latvijas Radio darbinieki atklātā vēstulē valsts augstākajām amatpersonām un žurnālistu arodorganizācijām aicinājuši rīkot atkārtotu konkursu LR valdes priekšsēdētāja amatam, nodrošinot tā norises caurspīdīgumu un atklātumu.

Savukārt NEPLP otrdien norādījis, ka nesaskata nedz tiesisku, nedz racionālu pamatu atcelt konkursa rezultātus un neuzskata konkursa norises gaitu par necaurspīdīgu.

LŽA valde aicinājusi NEPLP atbildīgi reaģēt uz LR darbinieku vēstuli un tajā izklāstītajiem faktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!