Foto: LETA

Piektdien sociālajā vietnē "Facebook" Latvijas Iekšlietu darbinieku savienība publicējusi fotogrāfijas, kurās redzami policijas darbinieki tukšās telpās, informējot, ka šādas telpas paredzētas to likumsargu atpūtai, kas apsargā Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē pasākumus un to viesus – augstākās ES amatpersonas.

"Tā, kā saka, ir telpa, kur, nomainot kolēģus, var atpūsties, paēst, vai pasildīties un izžāvēt salijušās, jau cauri slapjās drēbes! Ne tikai man, bet arī citiem kolēģiem šī vieta kaut kā asociējās ar Gaiziņa ielas patversmi... Un tad jāsaka, ka tur vismaz ir mēbeles kur piesēst... Un te rodas jautājums - kam tā zīmēšanās ar to prezidentūru vajadzīga! Saucas - nopirksim jaunus auto, bet pārējais gan jau atkal paliks nepamanīts! Sēžot uz kartona ar muguru pret radiatoru, gan jau, ka sasildīsimies, bet ko darīt ar caurajiem zābakiem un izmirkušajām kājām!?" teikts fotogrāfiju aprakstā.

Savukārt Valsts policijā (VP) portāls "Delfi" uzzināja, ka, rūpējoties par Valsts policijas darbiniekiem, kuri strādā perimetrā pie Latvijas Nacionālās bibliotēkas, ir novietots pārvietojamais operatīvās vadības biroja centrs, kurā darbiniekiem ir pieejama gan silta tēja un kafija, gan iespēja atpūsties un sasildīties.

Savukārt "Facebook" publiskotajās fotogrāfijās redzamās telpas neatrodas bibliotēkā, bet blakus esošā korpusā, norāda policijā 

"Turklāt jāpiebilst, ka sociālajā vietnē ievietotajos attēlos redzamās telpas šobrīd nav plānotas kā policijas darbinieku atpūtas telpas, tādēļ saprotams, ka tās nav atbilstoši aprīkotas," portālam "Delfi" sacīja VP pārstāve Diāna Lūkina.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!