Foto: LETA
Atsakoties no Latvijas dalības starptautiskajā izstādē "Expo Milano 2015", valdība pieņēma labāko lēmumu, žurnālistiem otrdien norādīja ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).
Saskaņā ar viņas teikto "Expo" ir labs formāts, kā valsts var sevi parādīt, taču jābūt skaidram, ko tieši valsts vēlas šajā izstādē demonstrēt. 

"Pašlaik projekts bija ielaists tik tālu, ka kvalitatīva realizācija nebija iespējama," atzina ministre, uzsverot, ka piedalīties "piedalīšanās pēc" nav lietderīgi.

Pašlaik ministrijā turpinās dienesta pārbaude par projekta organizāciju no paša sākuma, kas nozīmē, ka varētu tikt izvērtēta arī bijušā Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra Jura Pūces ("Latvijas attīstībai") atbildība. Reizniece-Ozola jau iepriekš atzina, ka par projektu atbildīgs ministrijas izpildaparāts, tostarp valsts sekretārs.

Vērtējot "Expo Milano 2015" projekta vadītāja Roberta Stafecka atbildību, Reizniece-Ozola norādīja - ja "projekts ir novadīts slikti", tajā sava artava ir arī vadītājam. Ministre pagaidām neprecizēja, kāda atbildība Stafeckim varētu būt paredzēta.

Tikmēr komandītsabiedrības "Expo 2015" valdes loceklis Ģirts Majors pauda cerību, ka valdības lēmuma sekas būs pēc iespējas mazāk traumatiskas visām iesaistītajām pusēm, tostarp valstij. Viņš nekomentēja, vai valdības lēmums ir politisks, taču atzina, ka daudzas lietas pēdējā mēneša laikā norādīja uz pietiekamu tendenciozitāti "Expo 2015" izteiktajos pārmetumos.

Jau vēstīts, ka valdība otrdien atbalstīja Ekonomikas ministrijas ierosinājumu pārtraukt Latvijas dalību starptautiskajā izstādē "Expo Milano 2015".Tādējādi 2015.gadā valsts budžetā varētu ietaupīt aptuveni 3,3 miljonus eiro, bet 2016.gadā - 0,16 miljonus eiro, liecina EM aplēses.

Latvijai izstādē bija atvēlēts 1147 kvadrātmetru apbūves gabals, kurā sākotnēji plānotais paviljons aizņemtu 600 kvadrātmetru.

"Expo Milano 2015" notiks no šā gada 1.maija līdz 31.oktobrim Itālijā, Milānā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!