Foto: F64
Partijas "Vienotība" biedrs Jānis Egliņš paziņoja par izstāšanos no partijas Ētikas komisijā.

Intervijā raidījumam "Panorāma" Egliņš teica, ka viņam nav pieņemams Ētikas komisijas aicinājums vērtēt Jura Vidiņa izslēgšanu no partijas.

"Manuprāt, tas ir kārtējais gadījums notikumu ķēdē, kad notiek atšķirīgu viedokļu izskaušana. Es atsakos būt par izrēķināšanās instrumentu partijas vadības rokās," sacīja Egliņš.

Jautāts, kas partijā panāk Vidiņa izslēgšanu, Egliņš atzina, ka viņam grūti par to spriest, taču norādīja, ka "secība izskatās visai konkrēta".

Egliņš sacīja, ka par palikšanu partijā lems tam, kad kļūs zināms Vidiņa liktenis partijā.

Jau vēstīts, ka "Vienotības" Ētikas komisijas pirmdien skatīja lietu par to, ka Vidiņš "Vienotības" ģenerālsekretāru Arti Kamparu esot nosaucis par Krievijas prezidenta interešu aģentu. Komisija nolēmusi prasīt, lai partijas valde izlemj, vai izslēgt Vidiņu no partijas.

"Vienotības" Rēzeknes nodaļas biedri grib panākt Vidiņa izslēgšanu no partijas par viņa izteikumiem un rīcību saistībā ar iespējamo balsu pirkšanu Latgalē Saeimas vēlēšanās par labu deputātam Dzintaram Zaķim, jo tas esot grāvis partijas prestižu. Vairāki Rēzeknes nodaļas biedri iepriekš raidījumā "Panorāma" arī apgalvoja, ka nav parakstījušies par partijas biedra sodīšanu.

Izskatīt Vidiņa izteikumus par Kamparu Ētikas komisijā rosināja  "Vienotības" biedrs Andris Ulāns.

Jau vēstīts, ka pēc 12.Saeimas vēlēšanām Vidiņš pauda aizdomas par masveidā notikušu vēlētāju uzpirkšanu Latgalē par labu tobrīd vēl Saeimas frakcijas vadītāja amatā esošajam Zaķim. Pēc Vidiņa iesnieguma par šīm aizdomām kriminālprocesu sāka arī Drošības policija. Augstākā tiesa vēlāk vērtēja partijas "Saskaņa" sūdzību par vēlēšanu rezultāta apstrīdēšanu Latgalē un to noraidīja, taču spriedumā ierakstīja frāzi "nav dūmu bez uguns".

"Vienotības" Rēzeknes nodaļa novembrī sapulcē nosprieda, ka Vidiņš, komentējot medijiem iespējamo balsu pirkšanu un vēršoties Drošības policijā, pārkāpis vairākus partijas ētikas kodeksa pantus. Tāpēc nodaļa nolēma lūgt Ētikas komisijai "izskatīt Vidiņa neētisko rīcību par nepatiesu ziņu sniegšanu, kas grauj partijas prestižu, kā arī iespējamību Vidiņam būt par "Vienotības" biedru".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!