Foto: Publicitātes attēli

Otrdien atklāta un prezentēta jauna interneta vietne – "grausti.riga.lv", kurā var iepazīties ar Rīgā esošām vidi degradējošām būvēm un to sakārtošanas darbiem, portālu "Delfi" informē Rīgas domes (RD) Īpašuma departaments.

"Grausti.riga.lv" mērķis ir informēt sabiedrību par pilsētā esošām vidi degradējošām būvēm un to sakārtošanas darbiem, sniegt sabiedrībai iespēju informēt RD Īpašuma departamentu par jaunām pilsētā konstatētām vidi degradējošām būvēm, kā arī balsot par primāri sakārtojamām vai nojaucamām vidi degradējošām būvēm.

Vietnē integrēta interaktīva karte, kurā atzīmētas Rīgā esošās vidi degradējošās būves, sniegts to apraksts un publicētas objektu fotogrāfijas.

Tīmekļa vietnes "grausti.riga.lv" apmeklētājiem ir nodrošināta iespēja balsot par, viņuprāt, prioritāri sakārtojamu vidi degradējošu būvi. Ar balsošanas rezultātiem var iepazīties sadaļā "Vidi degradējošo būvju saraksts", bet 10 objektiem, par kuriem balsots visvairāk – sākumlapas modulī "TOP 10 objekti".

"Plānojam ņemt vērā iedzīvotāju viedokli un steidzamības kārtā lemt par vidi degradējoša būves (grausta) sakārtošanu piespiedu kārtā un pēc tam izlietotos pašvaldības līdzekļus piedzenot no nekustamā īpašuma īpašnieka," portālam "Delfi" norāda RD Īpašuma departamenta pārstāve Baiba Gailīte.

Interaktīvajā kartē objekti grupēti 3 kategorijās: "Vidi degradējoši objekti" – objekti, kuriem tiek piemērota paaugstināta nekustamā īpašuma nodokļa likme (3%), "Uzraugāmi objekti" – objekti, kuri tiek uzturēti atbilstoši normatīvo aktu prasībām, kā arī "Izvērtējami objekti" – objekti ar vidi degradējošām pazīmēm, kurus plānots izskatīt Vidi degradējošu būvju komisijā.

Vietnē "grausti.riga.lv" iespējams iepazīties ar aktualitātēm, kas saistītas ar vidi degradējošām būvēm un to sakārtošanas darbiem, statistiku, likumdošanas aktiem, kas reglamentē ēku uzturēšanu un vidi degradējošu būvju klasificēšanu.

Portāls "Delfi", atsaucoties uz ziņu aģentūru LETA, jau ziņoja, ka 2014.gadā Rīgā statusu "grausts" Rīgas domes Vidi degradējošu būvju komisija piemērojusi pavisam 473 objektiem.

Laikā no 2011.gada līdz 2014.gada beigām Rīgā pavisam sakārtoti 107 objekti, tostarp 2014.gadā pavisam sakārtots 21 objekts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!