Foto: LETA

Ministru prezidente Laimdota Straujuma ("Vienotība") pirmdien žurnālistiem norādīja uz problēmām ierēdniecībā un rosināja celt valsts pārvaldes darbinieku darba kultūras līmeni.

"Es jau runāju ar Valsts kancelejas vadītāju, ka tomēr kopējais ierēdņu darba kultūras līmenis ir nopietni jāpaaugstina, jo mēs redzam dažādas problēmas ar iepirkumiem, kur galvenā problēma ir specifikāciju izstrāde un kvalifikācija ierēdņiem," viņa sacīja.

Straujuma pauda, ka "visi tie notikumi, kas ir pēdējā laikā, ko mēs redzam - "skolas.lv" un daži citi, kur tomēr ir nepieciešama daudz profesionālāka darbība ierēdniecībā. Ir nepieciešama kvalifikācijas celšana pēc būtības, lai izbeigtu gadījumus, kas ilgstoši laika gaitā notikuši".

Jau ziņots, ka Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM) saņemti dienesta pārbaudes rezultāti saistībā ar projekta "Portāla www.skolas.lv attīstība (2.kārta)", kas liecina par nepieļaujamiem trūkumiem projekta vadībā un uzraudzībā, kā arī lēmumu novilcināšanu, ministre Mārīte Seile pārbaudes rezultātus nodos tālākai izmeklēšanai tiesībsargājošām iestādēm.

IZM skaidroja, ka dienesta pārbaude saistībā ar projekta "skolas.lv" 2. kārtas īstenošanu tika ierosināta 2015. gada 20.janvārī.

Saņemtajā dienesta ziņojumā atspoguļots, ka projekta pārvaldībai tika izveidota projekta vadības grupa: projekta koordinators, projekta atbildīgā amatpersona, projekta vadītājs, projekta asistenti, projekta turētājs un projekta grāmatvedis. Tomēr, kā secināts ziņojumā, IZM nav nodrošinājusi ne pietiekamu kapacitāti projekta vadībai, ne arī kvalitatīvu projekta uzraudzību un rezultātu izvērtēšanu.

Projekta izmaksas ir 3 553 535,05 eiro. "Skolas.lv " plānotie rezultāti nav sasniegti un valstij ir nodarīti būtiski zaudējumi. Tā kā projekta īstenošanā, dažādās atbildības pakāpēs ir bijis iesaistīts ļoti liels cilvēku skaits, dienesta pārbaudes detalizēts ziņojums tiks nosūtīts tiesībsargājošām iestādēm profesionālai izvērtēšanai un vainīgo saukšanai pie atbildības, atbilstoši nodarījumiem, norāda ministre.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!