Foto: F64

Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas ārkārtas sēde, kurā bija plānots pārrunāt avāriju dzīvojamajā mājā Buru ielā 9, nenotika, jo to neapmeklēja Rīgas domes pozīcijas pārstāvji, šādi neizveidojot kvorumu.

No domes pozīcijas uz sēdi ieradās tikai komitejas priekšsēdētājs Vjačeslavs Stepaņenko (GKR).

Rīgas domes deputāts Valdis Gavars (V) uzsvēra, ka esošā situācija liecina par domes pozīcijas vienaldzību par Rīgā notiekošo un pilsētas iedzīvotāju drošību apdraudošo situāciju.

Tāpat uz sēdi ieradās "Rīgas namu pārvaldnieka" vadība.

Kā informēja Stepaņenko, plānotais jautājums varētu tikt izskatīts 17.marta sēdē.

Kā ziņots, sēdes sasaukšanu ir pieprasījuši "Vienotības" deputāti Gavars un Kārlis Strēlis. Pieprasījumu parakstījuši arī nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK deputāti.

Kā ziņots, 7.martā ap pulksten 23:00 Rīgā, Buru ielā 9, sabruka divstāvu dzīvojamās mājas kāpņutelpa starp pirmo un otro stāvu, kā arī tika bojāta mājas ārsiena. Dzīvības un veselības apdraudējuma dēļ no šīs ēkas, kā arī no blakus mājas tika evakuēti kopumā 16 cilvēki.

Kā deputātam Gavaram stāstījuši mājas iedzīvotāji, mājas pagrabs jau aptuveni desmit gadus ir piepildīts ar ūdeni, kas ilgstoši bojājis mājas konstrukcijas, un tas iespējams bijis nelaimes iemesls. Iedzīvotāji deputātam skaidroja, ka vairakkārt vērsušies Rīgas namu pārvaldniekā, bet palīdzību nav saņēmuši. "Apsaimniekotājs nedrīkstēja pieļaut, ka iedzīvotāji turpina dzīvot mājā, kas var sabrukt. Un nav svarīgi, bija vai nebija iedzīvotājiem parāds par apsaimniekošanu, jo cilvēku dzīvība ir svarīgāka," uzsver Gavars.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!