Foto: LETA

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) uz Valsts prezidenta amatu noteikti nepretendēs, Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" atzina pati Straujuma.

Viņa arī norādīja, ka par savu nostāju informējusi partijas valdi. Tāpat premjerministre atklāja, ka pati ir uzrunājusi vienu cilvēku par iespēju kandidēt uz prezidenta amatu, taču viņa neatklāja šī cilvēka vārdu, arī to, no kuras nozares ir šis cilvēks un kāda bija saņemtā atbilde.

Vēl Straujuma piebilda, ka patlaban "Vienotībā" nav viena konkrēta kandidāta prezidenta amatam.

Kā ziņots, koalīcijas partijas sākušas sarunas ar mērķi vienoties par viena kandidāta izvirzīšanu Valsts prezidenta amatam. Valdību veidojošās partijas nolēmušas arī tikties ar sabiedrības pārstāvjiem, lai uzklausītu iedzīvotāju uzskatus šajā jautājumā.

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis iepriekš paziņoja, ka Bērziņa gaidāmais lēmums par to, vai atkārtoti kandidēt vai nekandidēt prezidenta vēlēšanās, būs robežšķirtne koalīcijas sarunās par kopīga kandidāta izraudzīšanos valsts augstākās amatpersonas amatam.

Ja Bērziņš nolems atkārtoti kandidēt, ZZS izvirzīs viņa kandidatūru prezidenta amatam, savukārt, ja pašreizējais prezidents nolems vairs nepretendēt uz šo posteni, koalīcija spriedīs tālāk par kopīga kandidāta atrašanu, norādīja Brigmanis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!