Foto: LETA

Saeimas deputātei Regīnai Ločmelei-Luņovai (S) noteikts aizdomās turamā statuss kādā krimināllietā, portālam "Delfi" pavēstīja deputāte.

Prokuratūrā ceturtdien nodota krimināllieta, kurā Ločmeles-Luņovas iepriekšējais liecinieka statuss pirms trim nedēļām ticis nomainīts uz aizdomās turētā statusu.

Pēc viņas teiktā, tā ir piecus gadus veca lieta, kuras ietvaros viņa nodevusi izmeklēšanai visus nepieciešamos dokumentus un izmeklētājiem visus šo laiku nav bijis nekādu jautājumu.

"Neskatoties uz to, pirms lietas nodošanas prokuratūrai, mans statuss lietā tika nomainīts," skaidro deputāte, pieļaujot, ka lieta pret viņu esot atriebība par aktīvu sabiedrisko un politisko darbību.

"Uzskatu par nepieciešamu oficiāli paziņot saviem partijas kolēģiem, kolēģiem Saeimā un saviem vēlētājiem, ka visas man izvirzītās apsūdzības ir meli un esmu gatava to pierādīt kā pašā prokuratūrā, tā arī jebkuras tiesas priekšā," saka Ločmele-Luņova.

Deputāte vērsusies ar iesniegumu Ģenerālprokuratūrā, un pauž pārliecību, ka tuvākajā laikā tiesneši pieņems taisnīgu lēmumu, jo esot "acīmredzami, ka pret mani vērstās apsūdzības ir izdomātas". "Lieta pret mani nekad, ne pie kādiem apstākļiem nevarēs beigties ar kaut kādu manas vainas pierādīšanu ļoti vienkārša iemesla dēļ - es neesmu pārkāpusi likumu, un inkriminēt man jebkādus noziegumus nav iespējams," viņa uzsver.

Ločmele-Luņova arī neizslēdz, ka krimināllieta ir atriebība par viņas aktīvu sabiedrisko un politisko darbību. "Kā organizācijas "Zolitūde 21.11" pārstāve esmu vadītāja vietniece Zolitūdes traģēdijas parlamentārās izmeklēšanas komisijā. Es biju viena no tām, kas pacēla jautājumu par nestrādājošu portālu skolas.lv, kura izveidei valdība no valsts budžeta izmeta 3,5 miljonus eiro," viņa klāsta, minot, ka "mani jautājumi, darbības un ieceres stipri nobiedēja kādu no valdošajiem".

Arī iepriekš pret aktīvākajiem "Saskaņas" biedriem ir uzsākti kriminālprocesi, taču lietas nav turpinātas, jo izvirzītās apsūdzības bijušas vien "juridiski absurdi", uzsver Ločmele-Luņova.

LTV raidījums "Panorāma" ceturtdienas vakarā vēstīja, ka nenomaksātā nodokļu summa ir 15 tūkstoši eiro. Tāpat Ločmele-Luņova ir viena no deputātiem, kuriem atteikta pielaide valsts noslēpumam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!