Foto: LETA

Rīgas domes (RD) Satiksmes departaments domei lūdz piešķirt papildu finansējumu Salu tilta renovācijai 1 585 000 eiro apmērā, aģentūra BNS noskaidroja domē.

Departaments norāda, ka Salu tiltam nepieciešamo finansējumu veido ietvju norobežojošo bloku nomaiņa tiltā pār Daugavu un tiltā pār Mazo Daugavu, kas izmaksātu 655 000 eiro, ratiņu nobrauktuvju un trepju izbūve Zaķusalā par 490 000 eiro, betona bruģa seguma izbūve objektā "Salu tilta renovācija" par aptuveno summu 220 000 eiro, par šādu pašu summu plānotas mobilizācijas un satiksmes organizācijas izmaksas.

Tāpat nepieciešams finansējums 22 šajā gadā plānotajiem būvuzraudzības objektiem. Neatkarīgas būvuzraudzības piesaistīšanas izmaksas ir apmēram 105 000 eiro. Piebrauktuves pie zemesgabala Briežu ielā 8 izbūve varētu izmaksāt aptuveni 6500 eiro, lokālas vietējās joslas izbūve Kārļa Ulmaņa gatvē starp Liepājas ielu un Rudbāržu ielu plānota par aptuveni 150 000 eiro, bet lokālas vietējās joslas izbūve Kārļa Ulmaņa gatvē starp Mežmalas ielu un Gaviezes ielu - aptuveni 190 000 eiro.

Papildu finansējums arī nepieciešams trokšņu līmeņa mazināšanas pasākumu projekta izstrādei Dienvidu tilta 2.būvniecības kārtas Slāvu rotācijas aplim. Departaments norāda, ka ir saņēmis vairākas Rīgas pilsētas iedzīvotāju sūdzības par paaugstinātu troksni Slāvu rotācijas aplī, tāpat ir saņemts Veselības ministrijas Veselības inspekcijas aizrādījums, ka tiek pārsniegts atļautais trokšņu līmenis. Lai novērstu paaugstināto trokšņa līmeni, nepieciešams veikt trokšņu līmeņu izpēti, modelēt trokšņu virzīšanos un izstrādāt tehnisko risinājumu prettrokšņu elementu izbūvei, informē departaments. Plānotās projektēšanas izmaksas ir 50 000 eiro.

Jautājumu par papildus līdzekļu piešķiršanu 2 086 500 eiro apmērā izskatīs vēl RD Finanšu un administrācijas lietu komiteja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!