Foto: LETA

Vairākas reizes lētāk jauno prezidentu Raimondu Vējoni būtu apsargāt Jūrmalas rezidencē nevis daudzstāvu dzīvokļu mājā, piektdien intervijā Latvijas Televīzijas rīta raidījumam “Rīta Panorāma” sacīja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Raimonds Graube, norādot, ka patlaban neapdzīvotā Jūrmalas rezidence joprojām tiek apsargāta.

Viņš norādīja, ka būtu grūti iedomāties Valsts prezidenta apsardzes organizēšanu gadījumā, ja prezidents dzīvos daudzstāvu dzīvojamā mājā. Graube skaidroja, ka prezidentu apsargā Militārā policija, proti, karavīrs, tāpēc ir "grūti iedomāties bloku mājā karavīru, kas prezidentu apsargā, stāvot kāpņu telpā". Turklāt karavīriem ir jāmainās ik pa divām stundām, tāpēc nepieciešams vai nu būvēt apsardzes māju, novietot konteineru vai automašīnu. Pats Graube trešo variantu – automašīnas novietošanu – atzina par visreālāko iespēju gadījumā, ja Valsts prezidentam apsardze jānodrošina daudzstāvu dzīvojamā ēkā.

Vienlaikus NBS komandieris norādīja, ka "izvēle, protams, ir prezidenta ziņā".

Jaunievēlētais prezidents jau pirms ievelēšanas publiski norādīja, ka ievēlēšanas gadījumā turpinās dzīvot savā dzīvoklī Ogrē.

Jau vēstīts, ka trešdien, 3.jūnijā, Saeima ar 55 balsīm par Valsts prezidentu ievēlēja pašreizējo aizsardzības ministru Vējoni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!