Foto: AP/Scanpix

Latvijas Ārlietu ministrija (ĀM) izplatījusi paziņojumu, kurā informē par bīstamo situāciju Gruzijas galvaspilsētas ielās, kā arī aicina Latvijas valstspiederīgos vērsties pēc palīdzības, ja tāda ir nepieciešama.

Ministrija atgādina, ka stipru lietusgāžu rezultātā naktī no 13. uz 14. jūniju Tbilisi centrā ir izskaloti ceļi un ielas. Lielākie postījumi notikuši Varoņu laukuma rajonā. Daļa ielu Tbilisi centrā ir slēgtas, tai skaitā Varoņu laukums un daļa no Mtkvari upes labā krasta. Lietusgāžu rezultātā ir applūdināta praktiski visa Tbilisi Zooloģiskā dārza teritorija, kā arī ir izbēguši vairāki savvaļas dzīvnieki.

Gruzijas dienesti aicina Tbilisi iedzīvotājus un tūristus ievērot piesardzību un palikt iekštelpās, kamēr turpinās dzīvnieku meklēšana. Plašāku informāciju angļu valodā skatīt Gruzijas Iekšlietu ministrijas mājaslapā, informē ĀM.

Savukārt visus Latvijas valstspiederīgos, kuri šobrīd atrodas Tbilisi un Gruzijā un kuriem ir nepieciešama vēstniecības palīdzība, ĀM lūdzam zvanīt konsulārajai amatpersonai Annai Valterei +995 591 008 801 vai ĀM Konsulārā departamenta dežurantam pa tālruni +371 26337711, vai arī rakstīt uz e-pastu palidziba@mfa.gov.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!