Sestdienas, 15. augusta, vakarā rīdziniekus un pilsētas viesus 11. novembra krastmalā priecēja uguņošana ar līdz šim nebijušiem efektiem.

Vēstīts, ka uguņošanu Rīgas svētkos par 24 800 eiro, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli, nodrošināja SIA "Outdoors".

SIA "Outdoors" projektu vadītājs Indulis Šverns pastāstīja, ka šogad uguņošanā tika izmantoti Latvijā līdz šim neredzēti efekti. Uguņošanas norisei uz AB dambja tika izveidota arī speciāla instalācija 25 metru augstumā. Tāpat Daugavas akvatorijā tika noenkurots speciāls aplis, kas bija nepieciešams uguņošanas priekšnesumam.

Kā liecina "firmas.lv" informācija, SIA "Outdoors" 2007.gadā reģistrēta Rīgā. 2014.gadu uzņēmums noslēdzis ar 3957 eiro zaudējumiem. Uzņēmums 35 % apmērā pieder Švernam, 35% - Džonam Ērikam Lagzdiņam, un vienādās daļās 15% apmērā - Jurim Zakrevskim un Andrim Valdmanim.

Ziņots, ka sestdien Rīgas svētku pasākumus, tajā skaitā lielkoncertu "Rīgas sirds" un svētku uguņošanu 11. novembra krastmalā, apmeklēja vairāk nekā 200 000 rīdzinieku un pilsētas viesu, liecina Valsts policijas apkopotā informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!