Foto: LETA

Lai gan NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centrs Rīgā svinīgi atklāts jau 20. augustā, ēka vēl joprojām nav nodota ekspluatācijā, vēsta LTV raidījuma "Panorāma".

10. augustā Rīgas būvvalde saņēma apliecinājumu, ka ēka gatava nodošanai ekspluatācijā. Bet, tā kā nebija iesniegta visa vajadzīgā dokumentācija, nams aizvien vēl nav pieņemts ekspluatācijā.

Šobrīd nav zināms, kad ēku varētu pieņemt ekspluatācijā.

"Šis aizvien skaitās būvobjekts. Taču atbilstoši valdības noteikumiem ir pieļaujama nepiederošu personu iekļūšanu objektā, ja viņiem tiek izsniegtas apmeklētāju apliecības," raidījumam skaidroja Rīgas pilsētas būvvaldes pārstāve Ilze Žūka.

Kā vēsta "Panorāma", pirms atklāšanas pasākuma žurnālistus neviens nebrīdināja, ka objekts vēl nav nodots ekspluatācijā.

Vēstīts, ka 20. augustā Rīgā notikusi NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra jaunās ēkas atklāšanas ceremonija.

Ceremonijā piedalījās Latvijas prezidents Raimonds Vējonis un Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite, Igaunijas ārlietu ministre Marina Kaljuranda, ASV senatori Džons Makkeins un Šeldons Vaithauss, kā arī citas augstas Latvijas un ārvalstu amatpersonas.

NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centru 2014. gada jūlijā izveidoja Latvija, Igaunija, Lietuva, Vācija, Itālija, Polija un Lielbritānija. 2014. gada septembrī Rīgā bāzētais centrs ieguva NATO akreditāciju. Centra uzdevums ir pētīt komunikācijas tendences, lai sniegtu praktiskus padomus NATO.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!