Foto: Kadrs no video

Partijas "Vienotība" līderes Solvitas Āboltiņas rīcība senioru piketa laikā pie Saeimas ir "neveiksmīga komunikācija", kas nav pieļaujama, bet konkrētajā gadījumā tam nebija ļauna nolūka, uzskata partijas valde.

Politiķis Andrejs Judins bija ierosinājis šo jautājumu iekļaut pirmdienas partijas valdes sēdē, jo šī bija pirmā sanāksme pēc notikušā un bija svarīgi saņemt nepastarpinātu skaidrojumu par notikušo.

Judins žurnālistiem sacīja, ka Āboltiņa pastāstīja par notikušo situāciju, kā arī kārtējo reizi apliecinājusi, ka tas nebija domāts, lai kādu apvainotu. Tā bijusi "neveiksmīga komunikācija", piebilda Judins.

Viņš norādīja, ka arī partijas valdes locekļi ir vienisprātis, ka šāda komunikācija nav pieļaujama, bet konkrētajā gadījumā tam nebija nekāda ļauna nolūka.

Jau iepriekš visiem esot bijusi iespēja saņemt informāciju no medijiem, Āboltiņai bija tikšanās ar pensionāriem, skaidrojumu netrūka, klāstīja Judins. Viņš arī piebilda, ka, izskatot šo jautājumu, nebija nolūka panākt kaut kādas represijas.

Kopumā valdes locekļus skaidrojums apmierinājis, teica Judins, piebilstot, ka publiski šim notikumam sekoja interpretācija, kas "Vienotībai" devusi mīnusus, nevis plusus.

Jau ziņots, ka sociālajos tīklos plašu rezonansi izraisījusi "Vienotības" vadītājas Solvitas Āboltiņas rīcība - viņa pensionāru piketa laikā izgāja no vienas Saeimas ēkas un devās uz citu parlamenta ēku, skaļi ūjinot.

Vēlāk Āboltiņa atvainojās pensionāriem par savu rīcību. "Ļoti atvainojos ikvienam Latvijas pensionāram, ja negribot esmu ar savu rīcību kādu aizvainojusi šodienas senioru piketā pie Saeimas. Ir noticis pārpratums, jo nekādā veidā nevēlējos aizvainot Latvijas seniorus," norādīja Āboltiņa. Viņa arī piebilda, ka būs pateicīga senioriem par iespēju šo atvainošanos paust klātienē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!