Foto: LETA

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) iepriekš solīja nepieļaut bēgļu uzņemšanas obligāto kvotu ieviešanu, un šis solījums ir jāpilda, portālam "Delfi" pavēstīja opozīcijā esošās partijas "No sirds Latvijai" (NSL) sabiedrisko attiecību konsultants Valdis Freidenfelds.

NSL frakcija aicina Straujumu neaizmirst, ka Latvija ir suverēna valsts, un rīkoties kā neatkarīgas valsts vadītājai, neatkāpjoties no iepriekš dotā solījuma nepieļaut bēgļu uzņemšanas obligāto kvotu ieviešanu.

NSL neuzskata par iespējamu piekrist Eiropas amatpersonu pieprasījumiem par patvēruma meklētāju uzņemšanu, jo Latvijai pašlaik nav ne finansiālu iespēju, ne izstrādātas sistēmas, ne apmācītu cilvēku, ne skaidra integrācijas plāna, uzsver partijā.

Frakcija neatbalsta arī mēģinājumu ieviest praksi, kad patvēruma meklētāji tiek piespiedu kārtā sadalīti pa valstīm, neņemot vērā, kurā valstī viņi paši grib un ir gatavi apmesties.

Ja valdība un Ministru prezidente nepildīs Latvijas iedzīvotājiem doto solījumu, NSL rosinās izteikt neuzticību Straujumai, informē frakcijā.

Jau vēstīts, ka Eiropas Komisijas (EK) prezidents Žans Klods Junkers trešdien paziņoja par plānu, kurā dalībvalstīm piedāvāts palielināt uzņemamo patvēruma meklētāju skaitu par 120 tūkstošiem.

Tas nozīmē, ka kopējais ES uzņemamo patvēruma meklētāju skaits sasniegs 160 tūkstošus cilvēku.

Iepriekš valdība vienojās par 250 bēgļu uzņemšanu Latvijā, taču atbilstoši Junkera piedāvājumam, Latvijai papildus būtu jāuzņem vēl 526 bēgļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!