Foto: Reuters/Scanpix

Latvija ir par brīvprātīgu bēgļu uzņemšanu, neizvairoties no solidaritātes šajā jautājumā, žurnālistiem sacīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V), komentējot Eiropas Komisijas ierosinājumu dalībvalstīm obligātā kārtā uzņemt 160 000 imigrantu.

Straujuma pauda, ka, saskaņā ar šo dokumentu Latvijai būs jāuzņem papildu 526 bēgļi, tomēr Latvijas pozīcija bēgļu jautājumā nav mainījusies. "Kā jau ir zināms, Latvijas valstij tā ir brīvprātīga uzņemšana, bet mēs neizvairāmies no solidaritātes," teica valdības vadītāja, uzsverot, ka par skaitļiem pagaidām netiekot runāts.

Pēc viņas domām, pagaidām arī ir pāragri runāt gan par mehānismiem, gan par lēmumiem, ko varētu pieņemt Eiropas Savienības iekšlietu ministru sanāksmē vai Eiropadomē. Tas ir EK priekšlikums, ko valstis vēl izvērtēs, pauda Straujuma.

Savukārt Valsts prezidents Raimonds Vējonis pauda, ka šis priekšlikums vispirms jāizvērtē un pēc tam varēs sniegt viedokli par to.

Kā ziņots, Eiropas Komisija ierosina dalībvalstīm obligātā kārtā uzņemt 160 000 imigrantu no Itālijas, Grieķijas un Ungārijas.

Latvijai papildus būtu jāuzņem 526 bēgļi.

Iepriekš ES valstu un valdību vadītāji vienojās, ka dalībvalstis nākamajos gados varētu uzņemt 60 000 bēgļu, tomēr par konkrētu risinājumu bēgļu uzņemšanai un sadalīšanai pa valstīm diskusijas turpinās. Saskaņā ar šo vienošanos Latvija bija paudusi piekrišanu 250 bēgļu uzņemšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!