Foto: DELFI

Būtu pilnīgi nepareizi un skumji, ja bēgļu uzņemšanas jautājums varētu apdraudēt valdību, uzskata Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Prezidents uzsvēra, ka valdībai jārisina daudzi būtiski jautājumi, piemēram, valsts budžeta apstiprināšana Saeimā.

"Es aicinātu politiķus atturēties no jebkādām darbībām, kas destabilizētu situāciju valdībā," sacīja Vējonis.

Savukārt Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) sacīja, ka valdībai un koalīcijai būs jāvienojas par Eiropas Komisijas priekšlikumu, tomēr pašlaik vēl ir pāragri runāt par iespējamām sekām.

Valdības vadītāja norādīja, ka sasauks koalīcijas sanāksmi, lai runāt par šo jautājumu. Tas tiks pārrunāts un tad Latvijas par pozīciju lems arī valdība.

Kā ziņots, Eiropas Komisija ierosina dalībvalstīm obligātā kārtā uzņemt 160 000 imigrantu no Itālijas, Grieķijas un Ungārijas.

Latvijai papildus būtu jāuzņem 526 bēgļi.

Iepriekš ES valstu un valdību vadītāji vienojās, ka dalībvalstis nākamajos gados varētu uzņemt 60 000 bēgļu, tomēr par konkrētu risinājumu bēgļu uzņemšanai un sadalīšanai pa valstīm diskusijas turpinās. Saskaņā ar šo vienošanos Latvija bija paudusi piekrišanu 250 bēgļu uzņemšanai.

Jau ziņots, ka bēgļu uzņemšana Latvijā iepriekš radīja nesaskaņas starp koalīcijas partneriem, jo nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK iebilda pret bēgļu uzņemšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!