Latvija var palikt vienīgā valsts Eiropas Savienībā, kas neuzņems bēgļus, piektdien intervijā LTV raidījumā "Rīta Panorāma" teica iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V).

Atsevišķu valstu prasībām ir dažādas nianses, taču Kozlovskis norādīja, ka nav dzirdējis noraidošu nostāju no kādas valsts.

Nepiekrītot bēgļu uzņemšanai, šī lēmuma sekas varētu būt jūtamas jau ne tik tālā nākotnē, norādīja ministrs. "Tas ir saistīts gan ar finansiāliem jautājumiem, gan drošības aspektiem," viņš minēja, vēršot uzmanību arī uz notikumiem Ukrainā, kuru iznākums nav prognozējams.

"Tas ir nākotnes jautājums. Tas nav politisks jautājums, nav koalīcijas jautājums, tas ir valsts jautājums- kur mēs esam, vai mēs paliekam Eiropā," sacīja Kozlovskis.

Viņš arī atzina, ka, nepiekrītot jaunu bēgļu uzņemšanai, Eiropas Savienība varētu pieņemt regulu, kas dalībvalstīm liktu obligāti uzņemt bēgļus.

Jau vēstīts, ka Eiropas Komisijas (EK) prezidents Žans Klods Junkers trešdien paziņoja par plānu, kurā dalībvalstīm piedāvāts palielināt uzņemamo patvēruma meklētāju skaitu par 120 tūkstošiem.

Tas nozīmē, ka kopējais ES uzņemamo patvēruma meklētāju skaits sasniegs 160 tūkstošus cilvēku.

Iepriekš valdība vienojās par 250 bēgļu uzņemšanu Latvijā, taču atbilstoši Junkera piedāvājumam, Latvijai papildus būtu jāuzņem vēl 526 bēgļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!