Foto: F64

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) pašlaik nodrošina nepilngadīgu patvēruma meklētāju izglītības iespējas astoņas skolās Latvijā, informēja ministrijā.

Saskaņā ar Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes sniegto informāciju par nepilngadīgu patvēruma meklētāju uzturēšanos Latvijā, IZM nodrošina nepilngadīgu patvēruma meklētāju izglītības iespējas Rīgas 93. vidusskolā (izglītības programma ar latviešu mācībvalodu), Dobeles Kristīgajā pamatskolā (izglītības programma ar latviešu mācībvalodu), Rīgas 15.vidusskolā (mazākumtautību izglītības programma), Rīgas Ukraiņu vidusskolā (mazākumtautību izglītības programma), Jelgavas 5.vidusskolā (mazākumtautību izglītības programma), Rīgas Speciālajā internātpamatskolā (speciālās izglītības programma), Rīgas Stila un modes profesionālajā vidusskolā (profesionālās izglītības programma) un Natālijas Draudziņas vidusskolā (izglītības programma ar latviešu mācībvalodu).

Šajā mācību gadā nepilngadīgu patvēruma meklētāju izglītības ieguve nodrošināta divās skolās, kopā septiņiem patvēruma meklētājiem - Rīgas Ukraiņu vidusskolā (pieci nepilngadīgie) un Natālijas Draudziņas vidusskolā (divi nepilngadīgie).

IZM, saņemot informāciju no Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes, nosaka izglītības iestādes, kurās ir tiesīgi mācīties nepilngadīgi patvēruma meklētāji. Nepilngadīgu patvēruma meklētāju vecākiem sadarbībā ar izglītības iestādes dibinātāju tiek piedāvātas iespējas bērnu izglītības ieguvei izvēlēties izglītības iestādi, kurā īsteno izglītības programmu ar latviešu mācībvalodu vai mazākumtautību izglītības programmu.

Nepilngadīgu patvēruma meklētāju izglītības ieguves iespējas tiek nodrošinātas no valsts budžeta līdzekļiem, IZM slēdzot līgumu ar izglītības iestādi, kurā mācās nepilngadīgs patvēruma meklētājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!