Foto: LETA

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) kategoriski nepiekrīt tādas sistēmas izveidei, kas pēc jaunu bēgļu parādīšanās liktu tos atkal pārdalīt pa Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm, tostarp Latviju.

Ļoti svarīgs ir darbs pie bēgļu plūsmas cēloņu novēršanas, pirmdien pēc koalīcijas padomes sēdes žurnālistiem norādīja premjerministre. Viņa 23. septembrī gaidāmajā Eiropadomē gatavojas pietiekoši stingri paust, ka Latvija nepiekritīs minētajai formulai.

Ja tiktu ieviesta formula, kas paredzētu katru nedēļu nosaukt jaunus skaitļus, tā radītu neizpratni un diskomfortu starp dažādām valstīm, cilvēku grupām un partijām ne tikai Latvijā, pauda Straujuma. Viņa kategoriski uzskata, ka Latvija nevar piekrist šādai formulai un pret tādas ieviešanu esot noskaņotas vēl vismaz divas ES dalībvalstis.

18. septembrī Eiropas lietu komisijā ar otro piegājienu dienas laikā izdevās nodrošināt kvorumu un vairākumu lēmuma pieņemšanai par 526 papildu bēgļu uzņemšanu. Iepriekš šo lēmumu atbalstīja arī valdība, un tas nozīmē, ka Latvija kopumā piekritusi uzņemt 776 bēgļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!