Foto: DELFI

Rīgas dome (RD) grasās aizliegt neregulāro pārvadājumu pasažieru uzņemšanu un izlaišanu virknē Rīgas centra ielu, informē RD pārstāvis Uģis Vidauskis.

Liegumu pašvaldība pamato ar to, ka šādi pārvadātāji traucē regulāro pasažieru pārvadājumus Rīgas administratīvajā teritorijā, tostarp pilsētas sabiedriskā transporta maršrutos.

Aizliegumu paredz RD saistošie noteikumi, kuru projektu otrdien akceptēja Satiksmes un transporta lietu komiteja.

Plānots, ka neregulāro pārvadājumu pasažierus uzņemt un izlaist būs aizliegts šādās ielās un ielu posmos): Alfrēda Kalniņa ielā; Aspazijas bulvāra posmā no Krišjāņa Barona ielas līdz 13. janvāra ielai un posmā no Audēju ielas līdz 13.janvāra ielai; Centrāltirgus ielā; Dzirnavu ielas posmā no Ernesta Birznieka-Upīša ielas līdz Jēzusbaznīcas ielai; Elijas ielas posmā no Turgeņeva ielas līdz Jēzusbaznīcas ielai; Elizabetes ielas posmā no Krišjāņa Barona ielas līdz Kļavu ielai; Ernesta Birznieka-Upīša ielas posmā no Elizabetes ielas līdz Dzirnavu ielai; Gaiziņa ielā; Gogoļa ielas posmā no 13. janvāra ielas līdz Jēzusbaznīcas ielai; Kļavu ielā; Krišjāņa Barona ielā posmā no Aspazijas bulvāra līdz Elizabetes ielai; Marijas ielas posmā no Raiņa bulvāra līdz Elizabetes ielai; Maskavas ielas posmā no 13.janvāra ielas līdz Puškina ielai; Merķeļa ielas posmā no Krišjāņa Barona ielas līdz Marijas ielai; Nēģu ielā; Prāgas ielā; Puškina ielas posmā no Maskavas ielas līdz Dzirnavu ielai; Pūpolu ielā; Radio ielā; Raiņa bulvāra posmā no Krišjāņa Barona ielas līdz 13. janvāra ielai un posmā no Krišjāņa Barona ielas līdz Marijas ielai; Riepnieku ielā; Satekles ielā posmā no Merķeļa ielas līdz Dzirnavu ielai; Spīķeru ielā; Timoteja ielā; Turgeņeva ielas posmā no Maskavas ielas līdz Dzirnavu ielai; 13. janvāra ielas posmā no Raiņa bulvāra līdz 11. novembra krastmalai un posmā no Raiņa bulvāra līdz Maskavas ielai.

Par šo saistošo noteikumu prasību neievērošanu Pašvaldības policija un Satiksmes departamenta Kontroles dienests varēs uzlikt naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam 50 eiro apmērā, bet pārvadātājam - 350 eiro apmērā. Saistošie noteikumi vēl jāpieņem RD sēdē.

Pašvaldība piebilst, ka zem neregulāro pārvadātāju nosaukuma nereti slēpjas nelegālie minibusu pārvadātāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!