Foto: LETA
Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības (LVSADA) rīkotajā piketā pie Saeimas otrdien pulcējušies aptuveni 200 cilvēku, novēroja aģentūra LETA.

Cilvēki tur rokās plakātus ar dažādiem uzrakstiem, piemēram, "Esi smagi slims? Jūties nevarīgs un neaizsargāts? Tiec ar sevi galā pats! Valdība, Saeima", "Mēs prasām atalgojumu, atbilstošu atbildībai, fiziskai un emocionālai slodzei", "Mūsu klusēšana kaitētu jūsu veselībai", "Mūsu speciālistus Eiropa vērtē ļoti augstu! Kādēļ Latvijā mūs nenovērtē? Vai tiešām "kā maksā - tā jāstrādā?"", kā arī uz viena plakāta redzams "Glābiet mūs - mēs glābsim jūs".

Pūlī redzams arī Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) darbinieku plakāts.

Veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS) pirms Saeimas sēdes norādīja, ka balsos par šo budžetu, jo nav labi Saeimā un valdībā balsot dažādi. Viņš atzīmēja, ka, nepieņemot budžetu, kristu valdība.

Pie protestētājiem ārā iznāca arī Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš (LRA). Viņš aicināja protestētājus nākt ielās un norādīja, ka šobrīd Saeimas deputātiem ir plenārsēde, līdz ar to viņi protestētājus nedzird. Tāpat viņš kaunināja nolīgto apsardzi, kura sākotnēji nevēlējās viņu laist pie mikrofona. Beigās pūlis kaimiņam veltīja aplausus.

Protestētājiem uzrunu teica arī LIZDA vadītāja Inga Vanaga. Viņa izteica pateicību, ka mediķi iestājas pret budžetu, kurš nav draudzīgs ne medicīnai, ne izglītībai, un atzīmēja, ka ārsti un pedagogi ir "cilvēkmīļi" un viņai rodas sajūta, ka valdība un Saeima to izmanto, jo "cilvēkmīļi jau nekur neliksies". Vanaga uzsvēra, ka aizbildinājums, ka nav naudas, sevi ir izsmēlis, un piebilda, ka valdībai un Saeimai algas paaugstināt varēja. Viņa uzsvēra, ka šeit runa ir par attieksmi.

Piketa vietā atrodas vairāk nekā desmit Valsts policijas darbinieku, kā arī apsardzes firmas "Strong" darbinieki.

Kā ziņots, "galvenais protestu iemesls ir valdības plānotā veselības aprūpes budžeta tālāka samazināšana".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!