Foto: F64

Trešdienas rītā sniegs un apledojums Vidzemē un Kurzemē apgrūtina braukšanu, informē valsts AS "Latvijas Valsts ceļi".

Braukšanas apstākļi pašlaik uz valsts galvenajiem autoceļiem apgrūtināti Ainažu virzienā no Saulkrastu apvedceļa līdz Ainažiem, Valmieras virzienā no Stalbes līdz Valkai, kā arī Liepājas virzienā no Apšupes krustojuma līdz Anneniekiem un no Skrundas līdz Liepājai. Tāpat grūtības ir Ventspils virzienā no Kūdras līdz Usmai.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināti braukšanas apstākļi ir Kurzemē un Gulbenes, Madonas, Valkas un Valmieras apkaimēs.

"Latvijas Valsts ceļi" vērš uzmanību uz to, ka pašlaik Vidzemē un Kurzemē vietām snieg. Sniegotajos un slidenajos ceļa posmos brauktuves tiek tīrītas un kaisītas. Sākot no pulksten 0:05 ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 58 valsts AS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Saskaņā ar meteoroloģisko prognozi dienā Kurzemē un centrālajos rajonos brīžam snigs.

Lai nepakļautu sevi un citus ceļu satiksmes dalībniekus paaugstinātam riskam, uzturētāji aicina autovadītājus izvēlēties laika apstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un manieri. Ziemas uzturēšanas līmenis dažādas nozīmes autoceļiem ir atšķirīgs un ceļa stāvoklis ziemas laikā var mainīties ļoti strauji, uzsver "Latvijas Valsts ceļi".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!