Foto: LETA

Viedoklis attiecībā uz Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa nominēto Ministru prezidenta amata kandidātu Māri Kučinski (ZZS) ir tāds pats kā partijas frakcijai, tā uz jautājumu par ''Vienotības'' tā dēvētā sešinieka nostāju par Kučinska kandidatūru atbildēja Saeimas deputāte Ilze Viņķele (V).

Politiķe sacīja, ka vispirms jāpanāk vienošanās par darāmajiem darbiem un principiem, uz kuriem tiek veidota valdība. Ja tādu vienošanos var panākt, tādā gadījumā darbs jaunajā Ministru kabinetā ir iespējams, ja tomēr nevar panākt, tādā gadījumā ''Vienotība'' arī nevar strādāt šādā valdībā.

Arī deputāte Lolita Čigāne (V) norādīja, ka ir vienošanās, ka partijas "Vienotība" frakcijā ir 23 deputāti, kas valdības veidošanas procesā strādās kopā demokrātiskā veidā. Taujāta, vai "sešinieka" deputāti varētu atbalstīt Kučinski arī bez daļas "Vienotības", politiķe uzsvēra, ka pašlaik šāda iespēja netiek pieļauta.

Jau ziņots, ka Valsts prezidents Raimonds Vējonis pēc trešdienas tikšanās ar iespējamo "Vienotības" premjera amata kandidātu Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētāju Kārli Šadurski un Zaļo un zemnieku savienības nominēto premjera amata kandidātu Kučinski nolēmis uzticēt premjera pienākumus Kučinskim.

Tagad koalīcijas partneriem būs jāmēģina vienoties par darbu valdībā Kučinska vadībā. Tāpat koalīcijas partijām būtu jāvienojas par jaunās valdības sastāvu, atbildības jomu sadalījumu un ministru amata kandidātiem, par ko neformālās sarunās arī iezīmējušās asas domstarpības. Par jaunās valdības apstiprināšanu jābalso Saeimai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!