Foto: LETA

Publiski izskanējusī informācija par Jūrmalas pilsētas teritorijas plānojuma grozījumiem Krasovicku ģimenes interešu labā, lai īpašumā beidzot iegūtu ielas posmu Bulduros, esot spekulācijas bez pamatojuma, sacīja Jūrmalas domes pārstāve Ieva Aile.

Aile apliecināja, ka grozījumu gatavošanas laikā tika saņemts privātpersonas priekšlikums noņemt šajā tehniskās apbūves teritorijā ''sarkanās līnijas'', taču priekšlikums nav ticis atbalstīts un šādi grozījumi plānojumā netiekot virzīti, sacīja Aile.

Viņa skaidroja, ka plānojuma grozījumos minētajam zemesgabalam netiks mainīts statuss, un tas, tāpat kā līdz šim, tiks saglabāts kā tehniskās apbūves teritorija. Konkrētais zemes gabals ir Jūrmalas pilsētas pašvaldības īpašums, kurā atrodas inženierkomunikācijas - ūdensvads, gāze un elektrības kabeļi -, kas gan pēc būtības, gan normatīvā regulējuma nevar tikt un netiks atsavināts vai nodots privātīpašumā, skaidroja Aile. Šī tehniskās apbūves teritorija uz nomas līguma pamata ir iznomāta piegulošās "Villa Marta" īpašniekam.

"Ir svarīgi saprast trīs lietas - pirmkārt, lēmums par kādreizējās ielas iznomāšanu un iekļaušanu kopējā arhitektoniskajā "Villa Marta" ēku kompleksā tika pieņemts pirms 17 gadiem, līdz ar tā brīža domes akceptu par kompleksa projektēšanu. Otrkārt, tā sen jau vairs nav iela, bet tehniskās apbūves teritorija ar ''sarkanajām līnijām''. Treškārt, dome ir ļoti skrupulozi vērtējusi iespējamos scenārijus - teorētiski mēs varam lauzt nomas līgumu un atjaunot vēsturisko ielas funkciju, bet praktiski tas nozīmē neizbēgamu tiesvedību ar augstu risku zaudēt ne vien tūkstošus, bet miljonus eiro Jūrmalas iedzīvotāju nodokļu naudas. Tāda būtu cena par 1999. gadā pieņemtu lēmumu, kuru es uzskatu par nesamērīgi augstu. Tāpēc dome turpina nomas attiecības, iekasējot tirgus cenai atbilstošu nomas maksu - 2628,99 eiro gadā par 478 kvadrātmetriem aizsargjoslas zemes," skaidro Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis (ZZS).

Kā vēstīja raidījums "TV3 Ziņas", līdz ar Jūrmalas teritorijas plānojuma grozījumu pilnveidoto redakciju bijušo "Parex" bankas īpašnieku Krasovicku ģimenes īpašumā varētu nonākt jau savulaik diskusijas raisījušais ielas posms Bulduros, kur komunikācijas par saviem līdzekļiem izbūvējuši pilsētas iedzīvotāji.

Jūrmalas domes vadība šo informāciju raidījumam nekomentēja, bet domes pārstāvis Jānis Ķēniņš skaidroja, ka šādā gadījumā zemes īpašniekiem būtu jāsedz "ļoti lieli zaudējumi".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!