Foto: Reuters/Scanpix

Drošības policijas redzeslokā nonākuši vairāki Latvijas valstspiederīgie, kuri neveiksmīgi mēģinājuši ceļot uz valstīm, kur varētu pievienoties teroristiskajam grupējumam “Deash”, pirmdien intrevijā Latvijas Televīzijas raidījumam “Rīta Panorāma” sacīja Drošības policijas priekšnieks Normunds Mežviets.

Mēģinājumi ceļot šīm personām gan beigušies neveiksmīgi, nesasniedzot galamērķi, tāpēc viņi atgriezušies Latvijā. Mežviets sacīja, ka šie cilvēki arī pēc mēģinājuma paliek Drošības policijas redzeslokā.

Mežviets vērtēja, ka kopumā ir informācija par vairākiem Latvijas valstspiederīgajiem, kuri centušies pievienoties "Daesh" un kuriem ir tīkami teoristu pārstāvētie uzskati. Tāpat drošību sargājošās institūcijas rīcībā esošā informācija liecina, ka aizvien vairāk jauniešu vidū Latvijā vērojamas radikalizācijas iezīmes.

Iepriekš jau ziņots, ka Drošības policija (DP) šobrīd sākusi kriminālprocesus pret divām personām par prettiesisku piedalīšanos bruņotā konfliktā Sīrijā, pastāstīja DP preses sekretāre Līga Pētersone.

Viena no šīm personām ir bijušais Latvijas islāma kultūras centra vadītājs Oļegs Petrovs, kurš, kā pagājušā svētdienā ziņoja TV3 raidījums "Nekā personīga", uzsaukumā internetā atbalsta teroristu uzbrukumus Francijai un slavina džihādu.

DP neatklāja, vai Petrovs ir izsludināts starptautiskajā meklēšanā un vai viņam saskaņā ar tiesas lēmumu lietā ir noteikts drošības līdzeklis - apcietinājums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!