Foto: Kadrs no video

Saeimas namā piektdien notika konference "Baltijas reģiona drošība: aktualitātes un turpmākie soļi", kur uzmanības lokā bija jautājumi par mediju stiprināšanu, hibrīdapdraudējumu novēršanu un NATO un Eiropas Savienības (ES) stratēģiskā kursa maiņu, portālu "Delfi" informēja Saeimas Preses dienestā.

Baltijas Asamblejas (BA) un Baltijas Ministru padomes rīkoto konferenci atklāja BA prezidents Jānis Vucāns (ZZS), Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA) un Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Konferences pirmajā sesijā tika diskutēts par mediju telpas stiprināšanu Baltijas valstīs, reģionā un visā pasaulē, uzsverot neatkarīgus, spēcīgus plašsaziņas līdzekļus un drošību kā savstarpēji cieši saistītus jautājumus.

Otrajā daļā konferences dalībnieki sprieda par to, kā cīnīties ar dažādiem mūsdienu kara jeb hibrīdkara aspektiem, sekmīgi atvairīt hibrīdapdraudējumus un palielināt valstu un sabiedrības spējas tiem pretoties.

Trešā sesija bija veltīta NATO un ES stratēģiskā kursa maiņai Baltijas skatījumā. Dalībnieki īpašu uzmanību veltīja topošās ES globālās ārlietu un drošības politikas stratēģijas prioritātēm un NATO Varšavas samita priekšdarbiem.

Latvija 2016.gada 1.janvārī uz gadu kļuva par BA prezidējošo valsti. BA ir Latvijas, Igaunijas un Lietuvas parlamentu sadarbības institūcija, kas izveidota 1991. gadā.

Asamblejā katru Baltijas valstu parlamentu pārstāv 12-20 deputāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!