Šīs nedēļas pirmajā pusē Latvijā gaidāma pakāpeniska gaisa temperatūras paaugstināšanās, bet nedēļas otrajā pusē atkal kļūšot nedaudz aukstāks, BNS informēja Valsts hidrometeoroloģijas aģentūrā.
Pirmdien nokrišņi Latvijas lielākajā daļā nav gaidāmi, Kurzemē un Vidzemē naktī un no rīta gaidāma migla. Pūtīs lēns Dienvidu - Dienvidaustrumu vējš. Gaida temperatūra naktī gaidāma -4 līdz -9 grādu robežās, bet Ziemeļvidzemē - līdz -15 grādu stiprs sals. Dienā -2 līdz -7 grādi, jūras piekrastē ap 0.

Otrdien turpinās pūst lēns Dienvidu - Dievidaustrumu virziena vējš ar ātrumu 1-8 metri sekundē, arī šajā dienā nokrišņi Latvijā nav gaidāmi. Naktī gaisa temperatūra valsts lielākajā daļā gaidāma -3 līdz -8 grādu robežās, bet Vidzemē un Latgalē tā varētu svārstīties -10 līdz -15 grādu robežās. Dienā gaiss sasils līdz -1 līdz -6 grādu atzīmei.

Trešdien virs Latvijas gaidāmas skaidras debesis, naktī gaisa temperatūra paredzama -3 līdz -8 grādu robežās, bet Vidzemē un Latgalē vietām līdz -15 grādiem. Dienā visā valsts teritorijā gaidāma - līdz -5 grādu gaisa temperatūra.

Arī ceturtdien dienā valstī gaidāms skaidrs laiks, bet naktī vietām Austrumu rajonos gaidāms neliels īslaicīgs sniegs. Šajā naktī gaiss neatdzisīs zemāk par -1 līdz -6 grādiem, bet dienā - aptuveni -4 grādi. Jūras piekrastē šajā naktī prognozējamā gaisa temperatūra ir ap 0, bet dienā - +1 grāds.

Piektdien Austrumu rajonos turpinās īslaicīgi snigt, turklāt mainīsies arī valstī valdošais vēja virziens. Gaidāms Ziemeļu - Ziemeļrietumu vējš 4 - 9 metri sekundē, gaisa temperatūra valsts teritorijas lielākajā daļā gan naktī, gan dienā no -2 līdz -7 grādiem, bet Vidzemē un Latgalē -8 līdz -11 grādi.

Bet sestdien Ziemeļu rajonos turpinās snigt, naktī gaisa temperatūra gaidāma -4 līdz -9 grādu robežās, bet Latgalē - pat līdz -10 - -15 grādiem. Dienā gaiss sasils līdz -2 līdz -7 grādiem, taču Vidzemē un Latgalē šajā dienā gaidāms līdz -12 grādu liels sals.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!