Par spīti Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) interesei par valsts pārvaldes pārstāvju dalību festivālā "Lampa" Valsts kancelejas (VK) direktors Mārtiņš Krieviņš paudis apņēmību piedalīties festivālā arī nākamgad.

"Mēs noteikti plānosim dalību festivālā "Lampa" arī nākamgad," ar Ministru kabineta preses sekretāres starpniecību portālam "Delfi" pavēstīja Krieviņš. "Mums jau pirms gadiem 10 bija jāpiedalās šādos festivālos – jāiet pie cilvēkiem, jāstāsta par darbu valsts pārvaldē, jālauž stereotipi par stagnāciju un kafiju dzerošiem ierēdņiem."

VK piedalīties sarunu festivālā "Lampa" uzaicināja organizatori un "bijām patiesi priecīgi, ka tajā varam pārstāvēt valsts pārvaldi", uzsvēra Krieviņš. "Cēsu festivālā lieliski parādījām, ka darbs valsts pārvaldē var būt aizraujošs, piepildīts un mūsdienīgs. Cilvēkiem bija interesanti, saņēmām atzinību, kritiku, novērtējumu, bet galvenais – piedāvājām iespēju atvērtai diskusijai."

VK dalības mērķis festivālā bija parādīt valsts pārvaldi kā pievilcīgu, inovatīvu un interesantu darba devēju, kas dod iespēju katram, kurš vēlas strādāt un attīstīt Latviju.

"Mēs vēlamies kļūt cilvēkiem tuvāki, iet pie viņiem – stāstīt un rādīt, kāds ir darbs valsts pārvaldē. Gribam būt atvērti, dinamiski un nākotnē noteikti kļūsim arvien aktīvāki," sola VK direktors.

Lai piedalītos festivālā, VK veica 300 eiro līdzmaksājumu un sedza ar savu dalību saistītās izmaksas.

Lai gan festivāla "Lampa" rīkotāji augstu vērtē KNAB atsaucību uz iedzīvotāju paziņojumiem sociālajos tīklos, taču komentāri par valsts iestāžu dalību festivālā kā interešu konfliktu ir nepamatoti, portālu "Delfi" informēja pasākuma rīkotāji, paužot cerību, ka arī nākamgad politiķi un valsts iestāžu darbinieki tajā piedalīsies.

"Mēs ticam, ka atklāta saruna ir iespēja izvairīties no bruģu mešanas Saeimas logos un samazināt tādu cilvēku skaitu, kuri neiet uz vēlēšanām ar saukli "tāpat mūsu viedoklim nav nozīmes". 9000 cilvēku, kas šogad apmeklēja "Lampu", ir apliecinājums, ka Latvijā šī ideja ir patiesi vajadzīga," uzsvēra festivāla "Lampa" direktore Ieva Morica, paužot cerību, ka nākamgad dalībnieku rindās būs arī KNAB pārstāvji.

Vēstīts, ka piektdien un sestdien VK piedalījās sarunu festivālā "Lampa" Cēsīs un aicināja ikvienu "pielaikot" dažādus valsts pārvaldes amatus un diskutēt par valsts pārvaldi, nākotnes attīstību un iespējām to veidot sabiedrībai draudzīgāku un atvērtāku.

Tāpat ziņots, ka KNAB vērtēs, vai valsts iestādes nav nonākušas interešu konfliktā, piedaloties Cēsīs notikušajā sarunu festivālā "Lampa".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!